Κόσμος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θα βρούμε τον ηγέτη της Χαμάς και θα τον εξοντώσουμε, είπε ο υπουργός Άμυνας Γιό…

yoav gallant

Πόλεμος στο Ισραήλ: Θα βρούμε τον ηγέτη της Χαμάς και θα τον εξοντώσουμε, είπε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ θα “βρει” και θα “εξοντώσει”τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας Γιαχία Σινουάρ.

«Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε», δήλωσε ο Γκάλαντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ-Αβίβ.

«Αυτό το Σαμπάτ (Σάββατο) δώσαμε δύσκολες μάχες στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Ολοκληρώσαμε την περικύκλωση της πόλης της Γάζας και οι δυνάμεις μας επιχειρούν από τον νότο και τον βορρά», τόνισε.

«Και για να το κάνουμε αυτό μπήκαμε σε κατοικημένες περιοχές» ανακοίνωσε.

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στο παλαιστινιακό έδαφος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Τουλάχιστον 29 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε, σύμφωνα με τον στρατό.

Από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή πλευρά, στην πλειονότητά τους άμαχοι που σκοτώθηκαν την ίδια ημέρα της πρωτοφανούς μεγέθους επίθεσης της Χαμάς.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ κήρυξε πόλεμο για να “εξολοθρεύσει” τη Χαμάς, σφυροκοπώντας ακατάπαυστα τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Από τα πλήγματα αυτά έχουν σκοτωθεί σχεδόν 9.500 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε στις 27 Οκτωβρίου τη Χαμάς ότι “διεξάγει πόλεμο από νοσοκομεία” της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που το ισλαμιστικό κίνημα διέψευσε κατηγορηματικά.

Σε ότι αφορά το μέτωπο στον Λίβανο, ο Γκάλαντ υποστήριξε ότι το Ισραήλ «δεν έχει καμία πρόθεση για έναν πόλεμο με τη Χεζμπολάχ».

Τόνισε όμως  ότι η IAF διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της στα σύνορα με τον Λίβανο για να οποιαδήποτε πιθανή εξέλιξη εκεί. Και συνέχισε λέγοντας ότι αν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «κάνει το λάθος» και αποφασίσει να μπει στον πόλεμο, «θα σφραγίσει τη μοίρα του Λιβάνου».

To Top