Για «τεράστιο σκάνδαλο, πτυχές του οποίου δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί σε βάθος» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την υπόθεση της απόσυρσης της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και της διαρροής της λίστας των email από το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, απαντούσαν πως είναι «προκλητικό αυτοί που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους να κουνάνε το δάχτυλο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Για «ύπαρξη ενός τεράστιου σκανδάλου, οι πτυχές του οποίου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί σε βάθος», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωση του με αφορμή την “ομολογία”-όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «της κυβέρνησης ότι από το υπουργείο Εσωτερικών παραδόθηκαν χιλιάδες emails με προσωπικά δεδομένα στη ΝΔ και ακολούθως στην ευρωβουλευτή της, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

Ακολούθως στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Είναι προφανές ότι τόσο ο εξαναγκασθείς σε παραίτηση γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών όσο και ο γραμματέας του τομέα απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας που παρέλαβε προσωπικά δεδομένα Ελλήνων του εξωτερικού και τα «αξιοποίησε» παραδίδοντάς τα τουλάχιστον στην κ. Ασημακοπούλου (ποιος ξέρει πού αλλού) θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα.

Το Μαξίμου οφείλει να παραδώσει τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε κατά δήλωσιν του κ. Μητσοτάκη στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και συγχρόνως να τα δώσει στη δημοσιότητα».

Συνεχίζοντας θέτει το ερώτημα «ποιος έδωσε την εντολή για την παράδοση προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο στο κόμμα της ΝΔ;». Κλείνοντας υπενθυμίζει ότι «για το σκάνδαλο με την παράνομη εξαγωγή του κακόβουλου λογισμικού Predator προς το Σουδάν και τη Μαγαδασκάρη με άδεια του τότε γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Σμυρλή δεν δόθηκε καμία επίσημη απάντηση σε σχέση με την εσωτερική «έρευνα» που διατάχθηκε. Ο κ. Σμυρλής παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας του υπουργείου και ακολούθως… προήχθη σε γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα φροντίσει για την αποκάλυψη όλων των στοιχείων ενός ακόμη σκανδάλου της διακυβέρνησης Μητσοτάκη που εγείρει ζητήματα διαβλητότητας των εκλογών».

Πηγές ΝΔ: Προκλητικοί αυτοί που καμαρώνουν για καταδικασμένους

«Είναι προκλητικό αυτοί που καμαρώνουν ότι έχουν στις τάξεις τους αμετάκλητα καταδικασμένους για βαρύτατα αδικήματα και πρωταγωνιστές σκοτεινών υποθεσεων χειραγώγησης των Μέσων και της δικαιοσύνης, για τους οποίους η λέξη παραίτηση είναι διαχρονικά άγνωστη, να κουνάνε το δάχτυλο σε περιπτώσεις που οι παραιτήσεις προηγήθηκαν των πορισμάτων των αρμοδίων αρχών, οι οποίες προφανώς συνεχίζουν να κάνουν όσα προβλέπονται» αναφέρουν από την πλευρά τους, πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Το ντόμινο παραιτήσεων μετά τις αποκαλύψεις

Εξελίξεις μετά την απόφαση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου να αποσυρθεί από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. O γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών παραιτήθηκε, ενώ αναμένεται και η παραίτηση του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, εξαιτίας του θέματος με τα emails προς τους απόδημους.

Πλήροφορίες αναφέρουν ότι από τη στιγμή που ήρθαν στη δημοσιότητα οι καταγγελίες για τα μαζικά emails από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παράλληλα με αυτές της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του υπουργείου Εσωτερικών, οπως είπε και δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία του συνέντευξη, το Μαξίμου και ο ίδιος έκαναν τη δική τους «έρευνα» για το τι έχει συμβεί.

Από την κυβέρνηση έλεγαν πως σε αντίθεση με άλλους που «κατάπιαν» ολόκληρα «παρα-υπουργεία» δικαιοσύνης στο Μαξίμου και έχουν δίπλα τους, με πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα, αμετάκλητα καταδικασμένους από τη δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και ενημερωνόταν συνεχώς.

Τελικά, όπως προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη λίστα (επρόκειτο για emails κάποιων εκλογέων του 2023), την απέκτησε η κ. Ασημακοπούλου από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε καμία περίπτωση η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο, γιατί ο κ. Σταυριανουδάκης είχε αυτή την αρμοδιότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Υπό τα δεδομένα αυτά, όπως έλεγαν από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός κινούμενος πάντα με βάση τις δικές του αξίες, ήθελε να κλείσει το θέμα χωρίς καμία έκπτωση και για αυτό, η μεν κ. Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο, που σήμερα είναι γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η εξέλιξη αυτή αδικεί την εν γένει παρουσία της κ. Ασημακοπούλου στο ευρωκοινοβούλιο, καθώς και το έργο του κ. Σταυριανουδάκη στο Εσωτερικών, αλλά είναι κάποια πράγματα που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν.