Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας που θα επιβάλει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων «παραπαίουν»,όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, εκ των μεσολαβητών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Περνάμε από μία δύσκολη φάση με κάποια πισωγυρίσματα και προσπαθούμε, κατά το δυνατόν, να την ξεπεράσουμε (…) κατά τρόπο που θα δίνει τέλος στα δεινά του πληθυσμού στη Γάζα και θα επιτύχει την απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε ο Σέιχ Μοχάμεντ μπεν Αμπντελραχμάν Αλ-Θάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το Κατάρ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αίγυπτο, διεξάγουν ως μεσολαβητές συνομιλίες για να επιτύχουν την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι θα έχει το Σαββατοκύριακο συνομιλίες με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, όπως μετέδωσε το δίκτυο NTV.

«Θα φιλοξενήσω τον ηγέτη της παλαιστινιακής υπόθεσης το Σαββατοκύριακο. Θα συζητήσουμε πολλά θέματα», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντας τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα».