Κόσμος

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο παππούς της 4χρονης Avigail Idan ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την απελευθέ…

avigail idan

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο παππούς της 4χρονης Avigail Idan ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την απελευθέρωση του κοριτσιού

Ο παππούς της Avigail Idan, ενθουσιασμένος με την επιστροφή της 4χρονης εγγονής του στο Ισραήλ, ευχαρίστησε απόψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον ρόλο που έπαιξε στην απελευθέρωσή της, έπειτα από 50 ημέρες ομηρείας από τη Χαμάς.

«Είμαι ευγνώμων στον Μπάιντεν. Τον αγαπάμε για όλη τη βοήθεια που μας δίνει και επίσης σε όλους τους Αμερικανούς, σας ευχαριστούμε πολύ. Σας αγαπάμε. Συνεχίστε να μας στηρίζετε. Είμαστε δημοκρατία», είπε ο παππούς Καρμέλ Ίνταν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω μέχρι να το δω. Για μια στιγμή, δεν το πίστευα», είπε ενώ περίμενε τη μικρή να επιστρέψει στο Ισραήλ, μετά την απελευθέρωσή της στη Γάζα.

Παρά τη χαρά του για την επιστροφή της Avigail, ο Καρμέλ Ίνταν θρηνεί για τους γονείς της, τον Ρόι και τη Σμάνταρ, που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, ανακοινώνοντας την απελευθέρωσή της νωρίτερα, είπε ότι το κοριτσάκι είδε τους γονείς της να σκοτώνονται μπροστά της και έκτοτε ζούσε σε αιχμαλωσία. «Αυτά που βίωσε είναι αδιανόητα», τόνισε.

To Top