Κόσμος

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι και ο Ρώσος υπήκοος που απελευθερώθηκαν

Hostages3Final

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι και ο Ρώσος υπήκοος που απελευθερώθηκαν

Οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς έφτασαν ήδη στο Ισραήλ και οι άλλοι τέσσερις είναι καθ’ οδόν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζίντ Αλ Ανσάρι, ανέφερε ότι αναμένεται να αποφυλακιστούν εντός της ημέρας 39 Παλαιστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ο Αλ Ανσάρι επιβεβαίωσε επίσης ότι οι 13 από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν είναι Ισραηλινοί υπήκοοι, ένας Ρώσος και οι άλλοι τρεις Ταϊλανδοί.

Στο μεταξύ οι εφημερίδες Haaretz και Times of Israel έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και αυτό του άνδρα με τη ρωσική υπηκοότητα, ο οποίος επέστρεψε στο Ισραήλ από τους ισλαμιστές «ως απάντηση στις επίμονες προσπάθειες του Βλαντιμίρ Πούτιν για εκεχειρία».

Αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως ο Ρώσος υπήκοος ήταν μια πρόσθετη απελευθέρωση και δεν θα συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τους ομήρους που απελευθέρωσε σήμερα η Χαμάς.

Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο 25χρονος Roni Krivoi με τη διπλή υπηκοότητα ήταν μέρος του σημερινού γκρουπ.

Μέρος του σημερινού γκρουπ αιχμαλώτων είναι και η 4χρονη Avigail Idan, η οποία έχει ισραηλινή και αμερικανική υπηκοότητα.

Μάλιστα

Αναλυτικά τα ονόματα των ομήρων:

  • Η 4χρονη Avigail Idan
  • Η 40χρονη Hagar Brodetz και τα παιδιά της, η 10χρονη Ofri, ο 9χρονος Yuval και ο 4χρονος Oriya
  • Η 48χρονη Chen Almog Goldstein και τα παιδιά της, η 17χρονη Agam, ο 11χρονος Gal και ο 9χρονος Tal
  • Η 84χρονη Alma Avraham
  • Η 64χρονη Aviva Siegel
  • Ο 25χρονος Roni Krivoi
  • Η 15χρονη Dafna Elyakim και η 8χρονη αδερφή της, Ela
To Top