Ελλάδα

Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας – Πολλά προβλήματα σε δρόμους και σπίτια

thess plym

Πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας – Πολλά προβλήματα σε δρόμους και σπίτια

Αρκετά προβλήματα έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Θεσσαλονίκη, με τον όγκο του νερού λόγω της ασταμάτητης βροχόπτωσης να είναι μεγάλος. Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί πλημμύρες σε αρκετά σημεία της πόλης, ενώ έχουν καταγραφεί και πολλοί κεραυνοί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ρέμα που υπερχείλισε στον δήμο Παύλου Μελά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να παρασυρθούν σταθμευμένα οχήματα.

Συνεργεία του δήμου έχουν σπεύσει από τις πρώτες πρωινές ώρες προκειμένου να απομακρύνουν τα φερτά υλικά, που έχει κατεβάσει το ρέμα, με το σημείο να έχει μετατραπεί σε λίμνη λάσπης.

Ο αντιδήμαρχος Παύλου Μελά, Σ. Λαζαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την Έλενα Αποστολίδου τόνισε: «Φωνάζουμε όλα αυτά τα χρόνια για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Παύλου Μελά, 15 χρόνια να ετοιμαστούν οι μελέτες, ενάμιση χρόνο έχουν τελειώσει οι μελέτες και περιμένουμε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ. Είναι ένα αντιπλημμυρικό έργο, που επείγει, είμαστε μέσα στον αστικό ιστό. Όλη την εβδομάδα είχαμε τα ίδια θέματα, σήμερα το βράδυ ήταν τόσο το νερό της βροχής, που δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν, έχουν υπερχειλίσει και οι τρεις γέφυρες εδώ στην περιοχή. Πριν από δύο χρόνια θρηνήσαμε θύμα, παρασύρθηκε ένας συνάνθρωπός μας και τον βρήκαμε κάτω σε μία γέφυρα. Φωνάζουμε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι πρώτης προτεραιότητας. Δε γίνεται να επενδύουμε σε άλλα ζητήματα και να μην επενδύουμε στην πολιτική προστασία και την ασφάλεια των πολιτών».

Οι 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων σε περιοχές της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 και μέχρι αυτή τη στιγμή το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 300 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί:

-25 αντλήσεις υδάτων

-2 κοπές δέντρων και

-3 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.

To Top