Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο συνθέτης, Σπύρος Βλασσόπουλος. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφας, Αντώνης Μποσκοΐτης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο Σπύρος Βλασσόπουλος τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ, το οποίο και τον ταλαιπωρούσε, σύμφωνα με την ανάρτηση. Στη δημοσίευσή του, ο Αντώνης Μποσκοΐτης ανέβασε μία φωτογραφία του συνθέτη με τη παρτενέρ του στη μουσική, Λήδα Χαλκιαδάκη.

Στη λεζάντα της δημοσίευσης έγραψε: «Αποχαιρετούμε τον σημαντικό συνθέτη Σπύρο Βλασσόπουλο, το αλλοτινό ήμισυ στη ζωή και την τέχνη της Λήδα Χαλκιαδάκη (Λήδα – Σπύρος στα 70s). Δημιουργός πολλών άλλων τραγουδιών για μεγάλους τραγουδιστές (θυμίζω τον κύκλο Σαπφώ για την Αλέκα Κανελλίδου), ο Βλασσόπουλος σταμάτησε νωρίς τη μουσική για να ασχοληθεί με το εστιατόριο ΙΝΤΕΑΛ δικής του ιδιοκτησίας. Πέθανε πριν λίγη ώρα σε ηλικία 78 ετών. Καλή ανάπαυση να έχει, καθώς ταλαιπωρήθηκε πολύ από το αλτσχάιμερ τα τελευταία χρόνια».

Αποχαιρετούμε τον σημαντικό συνθέτη Σπύρο Βλασσόπουλο, το αλλοτινό ήμισυ στη ζωή και την τέχνη της Λήδα Χαλκιαδάκη (Λήδα…

Posted by Antonis Boskoitis on Friday, May 10, 2024