Κόσμος

Πέθανε ο δημιουργός του manga «Dragon Ball», Ακίρα Τοριγιάμα

Akira Toriyama

Πέθανε ο δημιουργός του manga «Dragon Ball», Ακίρα Τοριγιάμα

Ο ιάπωνας δημιουργός κόμικς manga Ακίρα Τοριγιάμα, γνωστός για πολύ δημοφιλή κόμικς όπως τα «Dragon Ball» και «Dr. Slump», πέθανε την 1η Μαρτίου, σε ηλικία 68 ετών, από οξύ υποσκληρίδιο αιμάτωμα, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδοτικός οίκος του, ο Shueisha.

Το «Dragon Ball», το οποίο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1984 στο περιοδικό κόμικς Weekly Shonen Jump, μεταφέρθηκε αργότερα σε ταινίες, βιντεοπαιγνίδια και τηλεοπτικές σειρές, που έκαναν πολλές πωλήσεις σε περισσότερες από 80 χώρες.

Ο Τοριγιάμα ήταν επίσης γνωστός ως σχεδιαστής χαρακτήρων και τεράτων στην πολύ επιτυχημένη σειρά του παιγνιδιού ρόλων «Dragon Quest».

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον Ακίρα Τοριγιάμα για το δώρο που άφησε σ’ αυτή τη γη. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα κόσμο χωρίς το Dragon Ball», έγραψε θαυμαστής του στον επίσημο ιστότοπο του «Dragon Ball».

dragonball
Πέθανε ο δημιουργός του manga «Dragon Ball», Ακίρα Τοριγιάμα 3

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι το Dragon Ball, το οποίο έπαιζε και στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, αγαπήθηκε ιδιαίτερα και ήταν ίσως η πιο δημοφιλή anime σειρά τότε στη χώρα μας.

To Top