Πολιτική

Πελώνη για την επίθεση στην Οδησσό: Ακούστηκαν σειρήνες και μία μεγάλη έκρηξη

Πελώνη για την επίθεση στην Οδησσό: Ακούστηκαν σειρήνες και μία μεγάλη έκρηξη

Για τη χθεσινή ρωσική επίθεση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό μίλησε η σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη, που συνόδευε τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του.

«Έγινε χτες το πρωί, είχαμε μία ξενάγηση από το πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο λιμάνι της Οδησσού όπου έδειξε τις υποδομές που έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις. Την ώρα που τελείωσε η ξενάγηση και την ώρα που μπαίναμε στα αυτοκίνητα ακούστηκαν σειρήνες και μία μεγάλη έκρηξη, και μετά έγινε η συνάντηση με τον κ. Ζελένσκι».

«Ψυχραιμία επικράτησε, αλλά όσοι ήμασταν εκεί καταλάβαμε την ιστορικότητα της επίσκεψης του πρωθυπουργού που θυμίζω ότι είναι η πρώτη επίσκεψη στην Ουκρανία και στη συγκεκριμένη πόλη με όλο τον συμβολισμό ιστορικό, πολιτισμικό και συναισθηματικό που έχει και αυτό που καταλαβαίνουν όλοι είναι τι σημαίνει πόλεμος. Δεν είναι μία άσκηση, είναι καθημερινότητα για τους ανθρώπους που ζουν εκεί, τη φρίκη που περνούν, κατεστραμμένα κτίρια, επιθέσεις στη διάρκεια της μέρας και της νύχτας και αναδεικνύει τον λόγο γιατί αυτός ο πόλεμος μας αφορά όλους, τον λόγο για τον οποίο πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη της Ουκρανίας σε όλα τα μέτωπα και αυτό το μήνυμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός».

Ερωτηθείσα αν η επίθεση είχε στόχο τον κ. Ζελένσκι, ήταν τυχαία ή μπορεί να αφορούσε την ελληνική αντιπροσωπεία, επεσήμανε πως δεν γνωρίζει και τόνισε ότ «αυτό που συμβαίνει είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό».

To Top