Πολιτική

Παύλος Μαρινάκης: Αυτό που συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι δεν έχει προηγούμενο

μαρινακης

Παύλος Μαρινάκης: Αυτό που συμβαίνει αυτό το καλοκαίρι δεν έχει προηγούμενο

«Αυτό που συμβαίνει συγκεκριμένα αυτό το καλοκαίρι ακόμα και σε σχέση με άλλα πολύ δύσκολα καλοκαίρια δεν έχει προηγούμενο» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απόψε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Ο κ. Μαρινάκης παρέθεσε τρία στοιχεία που -όπως είπε- σύμφωνα με τους ειδικούς είναι πολύ σημαντικά και δίνουν απαντήσεις:

«Επτά ημέρες μέσα στη μέχρι τώρα αντιπυρική περίοδο η χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο, -επιπέδου 5- πυρκαγιάς, τη στιγμή που ο μέσος κίνδυνος των προηγούμενων ετών, όλων των ετών που μετράται αυτός ο δείκτης ήταν δύο ημέρες συνολικά και ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τις τέσσερις. Δεύτερο δεδομένο. Μέσα σε πέντε ημέρες έχουν ξεσπάσει 355 πυρκαγιές ενώ μόνο το τελευταίο σαρανταοκτάωρο 209. Τρίτο δεδομένο, τι σημαίνει δηλαδή, μία μεγάλη πυρκαγιά. Όταν ξέσπασε η φωτιά στην Πάρνηθα είχαμε ήδη εναέρια μέσα τα οποία επιχειρούσαν σε άλλο σημείο και ήρθε μέσα σε τέσσερα λεπτά το πρώτο και άλλα τρία μέσα σε δέκα λεπτά. Και παρόλα αυτά η φωτιά αυτή ξέφυγε. Αυτά είναι τα δεδομένα, τα οποία δυστυχώς δεν κρατάνε μόνο αυτό το πενθήμερο, είναι πάρα πολύ έντονα όλες αυτές τις ημέρες» είπε.

Προσέθεσε ότι τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι «ζούμε μία νέα πραγματικότητα» ενώ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών αλλά «οφείλουμε ως κράτος να οχυρωνόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Σύμφωνα με τον κ.Μαρινάκη η κυβέρνηση «χρόνο με το χρόνο κοιτάζει να εξοπλίζεται περισσότερο» και εξήγησε ότι «έχουμε περισσότερους πυροσβέστες (έχουμε φτάσει 16.500), έχουμε περισσότερα πτητικά μέσα αυξημένα κατά 50% σε μία τετραετία, έχουμε περισσότερα συνολικά μέσα και περισσότερους εθελοντές».

«Η κλιματική κρίση δείχνει όλο και περισσότερο τις συνέπειές της»

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση είπε ότι «παρέδωσε ως κυβέρνηση μία διαλυμένη πολιτική προστασία, μία γενική γραμματεία που οριακά στεγαζόταν σε έναν όροφο, χωρίς κανένα επιχειρησιακό σχέδιο και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, προφανώς πρέπει να γίνουν και άλλα. Είναι τέσσερα χρόνια βέβαια, που η κλιματική κρίση δείχνει όλο και περισσότερο τις συνέπειές της. Το μόνο που έκανε η αντιπολίτευση σε όλες τις κρίσεις είναι να προσπαθεί να τις εργαλειοποιήσει. Εμείς όμως δεν έχουμε αντίπαλό μας την αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή έχουμε αντίπαλο αυτά τα πολύ μεγάλα προβλήματα».

Τέλος ο κ.Μαρινάκης αναφερόμενος στα γεγονότα του Έβρου ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας να γίνει ζούγκλα. Υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία, εφαρμόζει τους νόμους και τους κανόνες, όπως ακριβώς προβλέπεται. Η δημοκρατία μας δεν έχει κανένα περιθώριο, ούτε θα το επιτρέψουμε να πληγωθεί από τέτοιες συμπεριφορές».

To Top