Στο πόδι βρίσκεται η Πάτρα, καθώς οι καρναβαλικές εκδηλώσεις για το Πατρινό Καρναβάλι έχουν ξεκινήσει να κορυφώνονται από την Παρασκευή.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ξεχύθηκαν στους δρόμους με κέφι και μεταμφιέσεις. Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, ο σοκολατοπόλεμος, το γλυκό έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού, έδωσε το «παρών».

Όπως αναφέρει το thebest.gr τα οχήματα με τους εκπροσώπους των σωματείων «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες», «Σοκολατοπαίκτες» και «Σοκολατοβροχή» με τη συνοδεία του μουσικού άρματος, παρέλασαν και σκόρπισαν χαρά στον κόσμο που βρισκόταν στα πεζοδρόμια των κεντρικών δρόμων και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Παράλληλα εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση των «Στρατηγών του Πατρινού Καρναβαλιού» που πεζοί με τις στολές τους αλλά και με τα εμπνευσμένα στολισμένα οχήματα – λιμουζίνες τους, έδωσαν καρναβαλική λάμψη και σατιρική χροιά στο κέντρο της πόλης. Τέλος με απανωτούς γύρους το Patras Carnival Bus με έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς και σοκολατορίψεις έδινε τον δικό του αποκριάτικο τόνο.

Το ραντεβού των αναρίθμητων καρναβαλιστών ανανεώνεται για σήμερα στις 18.30 που θα αρχίσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του.