Η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών, ένα θέμα δυστυχώς πάντα επίκαιρο, είναι το θέμα του νέου βιβλίου του Άγγελου Τσιγκρή.

Πρόκειται για το 14ο βιβλίο του Αχαιού πολιτικού, δικηγόρου και εγκληματολόγου με τίτλο: «Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών: Η Θεσμική Προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη», που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου στις 19:00 το απόγευμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βουλευτής Λέσβου (ΝΔ) Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Άγγελου Τσιγκρή για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών 2

Το παρόν έργο αποτελεί μια μονογραφία που έχει σκοπό να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη μελέτη κωδικοποίησης, παρουσίασης και ανάλυσης του συνόλου των θεσμικών παρεμβάσεων –που έχουν γίνει μέχρι σήμερα– για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα παιδιά-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης πάσχουν από πολλαπλά και μακροχρόνια σωματικά και ψυχολογικά τραύματα, τα οποία τα ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή τους. Από την άλλη πλευρά, τα τελευταία χρόνια η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση παιδιών στο διαδίκτυο αποτελεί ένα εξελισσόμενο φαινόμενο. Παράλληλα, νέες μορφές εγκληματικότητας, όπως η εκδικητική πορνογραφία και ο σεξουαλικός εκβιασμός, έχουν πολλαπλασιαστεί στο διαδίκτυο και πρέπει να αντιμετωπισθούν με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τα κράτη.

Η διεθνής κοινότητα, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα του ζητήματος, ανέλαβε μία σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας. Στο πρώτο μέρος του έργου παρουσιάζονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσεται το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο και παρουσιάζονται αληθινές περιπτώσεις εγκληματικών συμπεριφορών, ανάλυση των συνεπειών και στατιστικά δεδομένα, αποτέλεσμα μακράς ερευνητικής εμπειρίας του Συγγραφέα μέσα από πλήθος δικογραφιών με περιγραφές και στοιχεία που σοκάρουν.