Κόσμος

Πάνω από 270.000 τόνοι δημητριακών έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανική λιμάνια

sithra

Πάνω από 270.000 τόνοι δημητριακών έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανική λιμάνια

Τα επαναλαμβανόμενα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικά θαλάσσια και ποτάμια λιμάνια κατέστρεψαν μέσα σε ένα μήνα «270.000 τόνους δημητριακών», υποστήριξε ο ουκρανός υπουργός Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.

«Συνολικά 270.000 τόνοι δημητριακών καταστράφηκαν στον ένα μήνα που διαρκούν οι επιθέσεις εναντίον των λιμανιών», ανέφερε ο υπουργός με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλοντας πλήγματα «εναντίον των χωρών της Αφρικής και της Ασίας, που αντιμετωπίζουν ήδη έλλειψη τροφίμων».

Αυτοί οι εκτεταμένοι ρωσικοί βομβαρδισμοί, οκτώ στον αριθμό, σύμφωνα με τον υπουργό, άρχισαν αφού η Ρωσία αποχώρησε τον Ιούλιο από τη συμφωνία της «Μαύρης Θάλασσας» η οποία επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει την αγροτική παραγωγή της, που είναι ουσιώδους σημασίας για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Μέσα στη νύχτα, ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε νέο πλήγμα στο λιμάνι Ισμαήλ που βρίσκεται στον Δούναβη, ο οποίος εκβάλλει στη Μαύρη Θάλασσα, όπου οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν μεγάλη παρουσία: «13.000 τόνοι δημητριακών καταστράφηκαν», δήλωσε ο Κουμπράκοφ.

«Τερματικοί σταθμοί εξαγωγής δημητριακών και ιδιωτικές αποθήκες υπέστησαν ζημιές, όπως και υποδομές φόρτωσης», ανέφερε ο υπουργός.

To Top