Ελλάδα

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας: Βίντεο σποτ για την κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, με μαθητές του σχολείου Νέου Σκοπού

gunaikas

Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας: Βίντεο σποτ για την κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, με μαθητές του σχολείου Νέου Σκοπού

Βίντεο σποτ για την κατάρριψη των έμφυλων στερεοτύπων, δημιούργησε η Αντιδημαρχία Ισότητας των Φύλων, Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής του Δήμου Εμμανουήλ Παππά με τους μαθητές της Τρίτης τάξης του δημοτικού σχολείου Νέου Σκοπού.

Για τη δημιουργία του σποτ, η Αντιδήμαρχος Λένα Πατρίκη, σε ρόλο δασκάλας, ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τέσσερις ανθρώπους που κάνουν συγκεκριμένα επαγγέλματα. Έναν άνθρωπο που εργάζεται στην αστυνομία, έναν που εργάζεται στην Πυροσβεστική, έναν στον στρατό και έναν που είναι γιατρός – χειρουργός. Τα παιδιά, όπως ήταν αναμενόμενο, ζωγράφισαν για τους ρόλους μόνο άνδρες.

«Όταν μπήκαν στην αίθουσα οι τέσσερις γυναίκες, τρεις ένστολες βαθμοφόροι και μία γιατρός τα παιδιά έμειναν έκπληκτα καθώς νόμιζαν ότι είχαν μεταμφιεστεί.

Η δράση έκλεινε με το σλόγκαν «Είναι ώρα να ξαναζωγραφίσουμε τις ισορροπίες». Απώτερος στόχος ήταν μέσω αυτής της βιωματικής εμπειρίας να καταρριφθούν τα έμφυλα στερεότυπα. Και από ότι φάνηκε αυτό επετεύχθη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Λένα Πατρίκη.

Το σποτ θα προβληθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον Ορφέα Νέου Σκοπού.

♦️ Καταρρίπτουμε τα εμφυλα στερεότυπα από την παιδική ακόμη ηλικία.♦️ Επενδύουμε στην Γυναίκα.♦️ Η κοινωνική συμπερίληψη είναι χρέος όλων μας.♦️ Η ισότητα των φύλων είναι επιβεβλημένη στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.🕚 Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, ώρα 6.30 μ.μ στην αίθουσα του Ορφέα Νέου Σκοπού η Αντιδημαρχια Ισότητας των Φύλων, Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής αποτίει τον δικό της φόρο τιμής στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μιας ημέρας αναστοχασμου των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων της παγκοσμίως. Σας περιμένουμε όλες κ όλους εκεί .!

Posted by Δήμος Εμμανουήλ Παππά on Thursday, March 7, 2024

To Top