Κόσμος

Παχύσαρκος δολοφόνος αποφυλακίστηκε για να κάνει… δίαιτα – Είχε σκοτώσει τη φίλη του με 57 μαχαιριές

kopela00

Παχύσαρκος δολοφόνος αποφυλακίστηκε για να κάνει… δίαιτα – Είχε σκοτώσει τη φίλη του με 57 μαχαιριές

Ένας 31χρονος δολοφόνος που είχε μαχαιρώσει την κοπέλα του 57 φορές μετά από καυγά γιατί άφησε «πολλά ψίχουλα» στο κρεβάτι, αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν μπορούσε να ακολουθήσει πρόγραμμα δίαιτας ενώ ήταν στην φυλακή. Ο Dimitri Fricano, από την Biella της βόρειας Ιταλίας, σκότωσε την 28χρονη Erika Preti, ενώ το ζευγάρι ήταν σε διακοπές στη Σαρδηνία το 2017.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο 35χρονος καταδικάστηκε σε 30 χρόνια πίσω από τα κάγκελα για την δολοφονική επίθεση, ένας δικαστής αποφάσισε ότι υπάρχει «ασυμβίβαστο με το καθεστώς των φυλακών» και θα πρέπει να βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό για να μην πεθάνει από παχυσαρκία.

Ο δολοφόνος ήταν 117 κιλά το 2019, αλλά πήρε γρήγορα βάρος μπαίνοντας στη φυλακή. Το προσωπικό της φυλακής είπε ότι ήταν τόσο βαρύς που χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι ή πατερίτσες για να μετακινηθεί και χρειαζόταν φροντίδα που δεν μπορούν να του παρέχουν. Αυτό σημαίνει ότι θα αποφυλακιστεί μετά από μόλις ένα χρόνο. Αξιοσημείωτο είναι πως η δίκη του εξαρχής είχε καθυστερήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αν και ο Fricano ισχυρίστηκε αρχικά ότι η Erika είχε δολοφονηθεί από ληστές, αργότερα παραδέχτηκε: «Με προσέβαλε για το ψωμί και στη συνέχεια με χτύπησε στο κεφάλι. Έτσι τη σκότωσα».

Η ομάδα υπεράσπισής του δήλωσε ότι ο πελάτης τους παλεύει με μια σειρά προβλημάτων, όπως το σύνδρομο αγχώδους-καταθλιπτικής βουλιμίας, διαταραχή προσωπικότητας και υπνική άπνοια. Οι γιατροί υποστήριξαν ότι διατρέχει τόσο υψηλό κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων που χρειάζεται ειδική διατροφή την οποία δεν μπορεί να ακολουθήσει στη φυλακή, μεταδίδει η Mirror.

Συντετριμμένη η οικογένεια της Erika είναι έξαλλη με την απόφαση και ο πατέρας της Fabrizio Preti δήλωσε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ότι ακόμη και οι ισχυροί γκάνγκστερ δεν αντιμετωπίζονται τόσο καλά στη φυλακή. «Κατ’ οίκον περιορισμός για τον Dimitri; Είναι μια ντροπιαστική απόφαση. Κανείς δεν θα μου δώσει πίσω το κοριτσάκι μου. Αλλά για εμάς, ο πόνος είναι ακόμα μεγαλύτερος που αφέθηκε ελεύθερος τόσο σύντομα. Ο χρόνος, λένε, γιατρεύει τις πληγές, αλλά όχι αυτές των δύο γονιών που τους πήραν την κόρη τους. Όταν κάποιοι φίλοι με ενημέρωσαν, αφού το διάβασαν στο διαδίκτυο, ότι ο Dimitri είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, μια πληγή άνοιξε ξανά. Ήταν σαν να δέχομαι μια μαχαιριά στην καρδιά. Η δική του περίπτωση είναι σπάνια. Να σκεφτεί κανείς ότι ούτε καν η Μαφία δεν λαμβάνει αυτή τη μεταχείριση. Ωστόσο, με διαβεβαίωσαν ότι αν αναρρώσει, θα επιστρέψει στο κελί. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα πολύ πιθανό να συμβεί».

To Top