Πολιτική

Οικονόμου: Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της

οικονομου

Οικονόμου: Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της

Το ότι η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της τονίζει ο Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολιάζοντας την σύλληψη του ιδιοκτήτη του οχήματος στο οποίο κρατούνταν παράνομα παράτυποι μετανάστες στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, ο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».

Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει πολίτες να έχουν προχωρήσει στην «σύλληψη» μεταναστών και στην συνέχεια να τους κλειδώνουν σε τρέιλερ αυτοκινήτου στην Αλεξανδρούπολη την ώρα που το πύρινο μέτωπο καίει ανεξέλεγκτο προκάλεσε αντιδράσεις και την άμεση κινητοποίηση των Αρχών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα , πλησίον της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Ελληνική Αστυνομία επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.

To Top