Οικονομία

Οδυσσέας Αθανασίου: Μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026 οι πρώτοι κάτοικοι θα μένουν στο Ελληνικό

1697548809 Snea default

ATHANASIOY

Το έργο του Ελληνικού είναι σύμβολο μιας νέας Ελλάδος που αναγεννάται μετά από την σκληρή δεκαετία του 2010 – 2020, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development Οδυσσέας Αθανασίου σε συνέντευξη του στο Bloomberg.

Η αγορά ακινήτων ανθεί και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση τα τελευταία δύο, τρία χρόνια εξαιτίας μιας κυβέρνησης που είναι πολύ φιλική προς το επιχειρείν. Ο τουρισμός έχει επιστρέψει με αυξημένους ρυθμούς, από τις ΗΠΑ και και από άλλες δυτικές χώρες καθώς και από χώρες της Ασίας, ανέφερε ο Οδυσσέας Αθανασίου.

Η πρώτη φάση

Ερωτηθείς για την αστική ανάπλαση του Ελληνικού, επισήμανε ότι η πρώτη φάση καλύπτει όλη την ακτογραμμή των τεσσάρων χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, κατοικίες και εμπορικούς προορισμούς, σχολεία, χώρους εκπαίδευσης και  υγείας.

«Αναμένουμε στην πρώτη φάση να είναι έτοιμα περίπου 1500 διαμερίσματα, πολλά από τα οποία μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026 με τους κατοίκους να ζουν εκεί. Στην πρώτη φάση  περιλαμβάνεται και μια μοναδική Μαρίνα καθώς και ο εμπορικός προορισμός Rιviera Galleria που θα έχει high end καταστήματα μόδας και εστίασης». είπε ο διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development.

80.000 θέσεις εργασίας

Με βάση στοιχεία ανεξάρτητου οργανισμού, είπε ο κ. Αθανασίου, το έργο του Ελληνικού, θα προσθέσει στο ΑΕΠ της χώρας περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες και 70.000 – 80.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα προσελκύσει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο τουρίστες.

Ο κ. Αθανασίου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μόλις 2,5 χρόνια από την υπογραφή της εξαγοράς των μετοχών από τη LAMDA το έργο του Ελληνικού έχει λειτουργική κερδοφορία (που φθάνει τα 65 εκατ. ευρώ), ενώ οι συνολικές εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων ανήλθαν σε 641 εκατ. ευρώ (από την έναρξη του έργου μέχρι την 31.03.2024).

To Top