Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή του Ντονέτσκ στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, και ενημερώθηκε για την κατάσταση στην άμυνα.

«Σήμερα, περιοχή Ντονέτσκ. Μίλησα με τους στρατιώτες και τους απένειμα μετάλλια. Η χώρα μας είναι περήφανη που έχει τέτοιους στρατιώτες», ανέφερε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Χ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος δήλωσε ότι επισκέφθηκε επίσης ιατρική διμοιρία αλεξιπτωτιστών και επιθεώρησε την κατασκευή οχυρώσεων: «Πρέπει να γίνεται κάθε προσπάθεια υπό αυτό το πρίσμα».

Είκοσι πέντε μήνες μετά την εισβολή της Μόσχας, η Ουκρανία είναι σε θέση άμυνας και τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν αργά.

Το Κίεβο ενέτεινε τις προσπάθειές του να δημιουργήσει αποτελεσματικές γραμμές άμυνας, καθώς οι αξιωματούχοι του προειδοποίησαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα προετοιμάζουν πιθανή επίθεση αργότερα την άνοιξη ή το καλοκαίρι.

Σε βίντεο από την επίσκεψη, που ανήρτησε ο Ζελένσκι, φαίνεται η πινακίδα εισόδου στην πόλη Σλοβιάνσκ, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τον στόχο της προσφάτως ενταθείσας προέλασης των Ρώσων, το Τσάσιβ Γιαρ.