Κόσμος

Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε πως θα πάει στο Χαβάη το συντομότερο δυνατό

biden 1

Ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε πως θα πάει στο Χαβάη το συντομότερο δυνατό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε σήμερα ότι θα πάει στη Χαβάη “το συντομότερο δυνατό”, ενώ το αρχιπέλαγος συνεχίζει να δίνει μάχη ενάντια στις φονικές πυρκαγιές.

Ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο στη βόρεια Πολιτεία του Ουισκόνσιν, αφιέρωσε την αρχή της ομιλίας του σε αυτές τις πιο φονικές πυρκαγιές εδώ και έναν και πλέον αιώνα στη χώρα, στις οποίες τουλάχιστον 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Η σύζυγός μου Τζιλ (Μπάιντεν) και εγώ θα πάμε στη Χαβάη το συντομότερο δυνατό» δήλωσε, διευκρινίζοντας, «θέλω να βεβαιωθώ ότι δεν θα διαταράξουμε τις επιχειρήσεις παροχής βοήθειας».

Ένα προεδρικό ταξίδι είναι ένα περίπλοκο θέμα σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης και ασφάλειας, για το οποίο απαιτούνται πολλοί τοπικοί πόροι.

Ο Μπάιντεν είπε ότι μίλησε επανειλημμένα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Τζος Γκριν, και υπενθύμισε ότι αμέσως υπέγραψε διάταγμα που κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

«Είναι ένας περίπλοκος τρόπος να πεις πως ό,τι χρειαστείτε, θα το έχετε», όσον αφορά την έκτακτη ομοσπονδιακή βοήθεια, δήλωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν επικρίθηκε από τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση για την απάντησή του, η οποία κρίθηκε ανεπαρκής, ακόμα και αδιάφορη, απέναντι σε αυτή τη μεγάλη καταστροφή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκέντρωσε γρήγορα ομοσπονδιακούς πόρους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πυρκαγιές στην αρχή μιας ομιλίας την περασμένη Πέμπτη στο Σολτ Λέικ Σίτι στη Γιούτα.

‘Εκτοτε δεν είχε μιλήσει δημόσια, κυρίως όταν ο θλιβερός απολογισμός επιδεινώθηκε δραματικά το Σαββατοκύριακο.

To Top