Με 158 ψήφους υπέρ και 141 κατά, στο σύνολο των 299 ψηφισάντων βουλευτών, πέρασε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας.

Ο βουλευτής Αιτ/νίας, με επιστολή του, διευκρίνισε ότι ψήφισε «παρών» εκ παραδρομής στο νομοσχέδιο για τον νέο δικαστικό χάρτη.

Ο Μάριος Σαλμάς χρειάστηκε να στείλει διευκρινιστική επιστολή για την ψήφο του, στην οποία εξηγεί ότι ψήφισε «παρών», ενώ ήθελε να ψηφίσει «ναι». Όπως αναφέρει και στην επιστολή του ο κύριος Σαλμάς, ο κανονισμός της Βουλής του δίνει αυτό το δικαίωμα και ο ίδιος θέλησε να κάνει χρήση.

Η επιστολη του κ. Σαλμά

Ο Σαλμάς ψήφισε «παρών» κατά λάθος για τον δικαστικό χάρτη – «Πέρασε» με 158 ψήφους το νομοσχέδιο 2

Το τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου

Σημειώνεται ότι το άρθρο 6, για το οποίο ο κ. Μάριος Σαλμάς ψήφισε αρχικά «παρών», περιλαμβάνει τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη της χώρας. Όπως είναι γνωστό, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας είχαν εκδηλωθεί οι περισσότερες αντιδράσεις για το κυβερνητικό σχέδιο λόγω της υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμως παρέπεμπαν στη δήλωση του κ. Σαλμά, κάνοντας λόγο περί λάθους. Πλην όμως, στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρξε η αίσθηση ότι ο έμπειρος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας «φλέρταρε» με ένα «ελεγχόμενο αντάρτικο», για ένα ζήτημα που «καίει» την εκλογική του περιφέρεια. Συνεπώς, μόλις διαπιστώθηκε το «παρών» που ψήφισε, έλαβε άμεσα τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου, για να προβεί στις δέουσες ενέργειες αποκατάστασης, όπερ και εγένετο.

Πάντως, ο βουλευτής, μιλώντας το πρωί της Μ. Τετάρτης στην Ολομέλεια, εξέφρασε προβληματισμό για το νομοσχέδιο και για το κατά πόσον θα επιτευχθεί η επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.