Ιστορίες

«Ο Ησαΐας με έσωσε»: Η μαμά του έπαθε εγκεφαλικό, ενώ έπλενε πιάτα και ο 11χρονος ήρωας την έσωσε

f 1 scaled

Ένα 11χρονο αγόρι από το Τέξας κατάφερε να σώσει τη ζωή της μαμάς του, η οποία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ έπλενε πιάτα.

Μια 48χρονη γυναίκα από το Τέξας επέζησε από εγκεφαλικό, χάρη στις ηρωικές προσπάθειες του 11χρονου γιου της. Ο Ησαΐας Σουμπια έλαβε το βραβείο Community Health Hero από το Ιατρικό Κέντρο Methodist Mansfield την Πέμπτη, 24 Απριλίου.

Την Πέμπτη, ο 12χρονος πια Ησαΐας Σουμπια τιμήθηκε με το βραβείο Community Health Hero του Methodist Mansfield Medical Center, για την ικανότητά του να αναγνωρίσει τα συμπτώματα του εγκεφαλικού της μητέρας του, η οποία βοήθησε να σώσει τη ζωή της, κατά τη διάρκεια μιας τρομακτικής δοκιμασίας, τον περασμένο Αύγουστο.

«Ο Ησαΐας με έσωσε» είπε η μητέρα του, Στέφανι Σούμπια, ενώ θυμόταν την εμπειρία της, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, στο περιοδικό «Shine» τον Νοέμβριο. Είπε στο ρεπορτάζ ότι τα συμπτώματά της ξεκίνησαν, όταν αντιμετώπισε πρόβλημα στην κίνηση της δεξιάς πλευράς της και ένα μέρος του προσώπου της πάγωσε.

Όταν ο γιος της ρώτησε τι είχε συμβεί και εκείνη «δεν απαντούσε», χρησιμοποίησε δύο τηλέφωνα για να ειδοποιήσει τόσο τη γιαγιά του, όσο και το 911 για το τι συνέβαινε.
o isa as me esose 11chronos iroas esose ti mama toy epathe egkefaliko eno eplene piata 1500x1000 1 scaled

Τι δήλωσε ο 11χρονος ήρωας που έσωσε τη μαμά του
«Δίπλωνα τα ρούχα στον καναπέ και η μαμά μου έπεσε ,ενώ προσπαθούσε να βάλει ένα πιάτο. Έπεσε στα γόνατα», είπε ο Ησαΐας, μιλώντας για την εμπειρία με το KXAS-TV.

Εξήγησε ότι ήταν «φοβισμένος και νευρικός».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι όταν έφτασαν οι γιατροί, ο Ησαΐας, ο οποίος ήταν, μόλις, 11 ετών, τη στιγμή του συμβάντος, ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στα συμπτώματά της και έφερε τα φάρμακά της, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Τι δήλωσε η νοσηλεύτρια της μαμάς του 11χρονου ήρωα
Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο, η νοσοκόμα Rachel Cochran ήταν από τις πρώτες που απάντησε και μοιράστηκε με το δίκτυο KXAS-TV ότι μπόρεσαν να περιθάλψουν τη Στέφανι σε 27 λεπτά χάρη στη «βοήθεια του γιου της». Η άμεση ανταπόκριση επέτρεψε, επίσης, στη Στέφανι να πάει σπίτι μετά από 10ήμερη παραμονή στο νοσοκομείο, καθώς και να επιστρέψει στην κανονική της ρουτίνα.

«Είμαι πολύ, πολύ περήφανη για τον Ησαΐα. Δεν έχω καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι ήταν αναπόσπαστο μέρος στη σωτηρία της μαμάς του από μια ζωή αναπηρίας», σημείωσε η νοσηλεύτρια. Σύμφωνα με την Mayo Clinic «Ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν διακόπτεται ή μειώνεται η παροχή αίματος σε μέρος του εγκεφάλου, εμποδίζοντας τον εγκεφαλικό ιστό να πάρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά».

o isa as me esose 11chronos iroas esose ti mama toy epathe egkefaliko eno eplene piata 3 1500x1048 1 scaledo isa as me esose 11chronos iroas esose ti mama toy epathe egkefaliko eno eplene piata 2 1000x1500 1 scaled

Τι δήλωσε ο γιατρός της μαμάς του 11χρονου ήρωα
«Σε τόσες πολλές περιπτώσεις, οι άνθρωποι κάνουν το λάθος να περιμένουν πολύ για να λάβουν βοήθεια», εξήγησε στο περιοδικό Shine ο Δρ Τάλμπερτ, γιατρός επειγόντων περιστατικών στο Methodist Mansfield, ενώ συζητούσε την εμπειρία της οικογένειας. «Δεν συνειδητοποιούν ότι ο χαμένος χρόνος είναι χαμένος ιστός. Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε ένα χέρι ή πόδι ή έχετε προβλήματα όρασης ή πρόβλημα στην ομιλία, θα πρέπει να καλέσετε το 911».

«Το καλύτερο ήταν ότι ο γιος της παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αντέδρασε γρήγορα» πρόσθεσε. «Όσο πιο γρήγορα φτάσετε σε ένα νοσοκομείο, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε για εσάς».

To Top