Αθλητικά

Ντιφαλά: “Έχω χάσει τον ύπνο μου εξαιτίας λάθος απόφασής μου”

Ντιφαλά: "Έχω χάσει τον ύπνο μου εξαιτίας λάθος απόφασής μου"

Ο Μεντί Ντιφαλά δήλωσε στο πλαίσιο των σεμιναρίων προπονητών της EuroLeague ότι έχει συμβεί και σε αυτόν να χάσει τον ύπνο του εξαιτίας ενός λάθους.

Το σεμινάριο των προπονητών EuroLeague μαγνήτισε το ενδιαφέρον και των διαιτητών με τον Μεντί Ντιφαλά να δίνει το παρών και στη Γλυφάδα.

Ο Γάλλος διαιτητής μιλώντας στη NOVA στο πλαίσιο των σεμιναρίων έκανε έναν απολογισμό για τη φετινή σεζόν, ενώ τόνισε ότι έχει χάσει τον ύπνο του εξαιτίας μιας λάθος απόφασης που πήρε.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο ίδιος αλλά και οι διαιτητές επιπέδου EuroLeague δεν είναι υπέρ του να κάνουν ένα λάθος για να φέρουν ισορροπία εξαιτίας ενός άλλου, καθώς ο ίδιος προτιμά να κάνει ένα λάθος αντί για δύο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μεντί Ντιφαλά στη NOVA: Για τη χρονιά και πώς αυτή κύλησε: Ήταν μια πολύ καλή σεζόν, είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές διαιτησίες. Είχαμε κάποιες καλές, άλλες φορές όχι. Οι προπονητές και οι παίκτες προσπαθούν να μας πιέσουν για τα επόμενα σφυρίγματα, να μας πείσουν ότι αδικούνται. Είναι μια στρατηγική αυτό. Μπορεί να νομίζουν ότι είμαστε τα εμπόδια, αλλά εμείς εκεί απλά ρυθμίζουμε το παιχνίδι“.

Για το αν θεωρεί ότι τώρα οι παίκτες σταρ διαμαρτύρονται όλο και περισσότερο: Θα έλεγα ότι γίνεται όλο και πιο κοινό τώρα. Προσπαθούν να μας βάλουν πίεση, να κατηγορήσουν τους διαιτητές για τα λάθη τους. Είμαστε άνθρωποι κάνουμε λάθη. Λάθη κάνουν οι προπονητές, λάθη κάνουν οι ποδοσφαιριστές, λάθη κάνουμε και εμείς, δεν είμαστε τέλειοι.

Η διαφορά είναι ότι αυτοί έχουν πρόσβαση στον Τύπο, μπορούν να εκφράσουν τους εαυτούς τους στις συνεντεύξεις Τύπου, εμείς δεν έχουμε αυτή την πρόβαση. Καταλαβαίνουμε ότι δεχόμαστε πίεση επειδή και αυτοί με τη σειρά τους δέχονται πίεση και προσπαθούν να καλύψουν και τα δικά τους λάθη. Προσπαθούμε να είμαστε όσο καλύτεροι γίνονται, συνεχώς δουλεύουν όλοι οι διαιτητές για να γίνονται καλύτεροι“.

Για το αν του έχει συμβεί να χάσει τον ύπνο του για κάποιο λάθος: Σίγουρα. Συμβαίνει σε όλους μας. Κάποιες φορές είμαστε στη σωστή θέση, σωματικά είμαστε εκεί που πρέπει, όχι όμως και πνευματικά. Έχει συμβεί σε μένα και προσπαθώ να το κάνω να μη συμβεί ξανά στη σεζόν. Κάθε φορά που κάνω λάθος προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει. Δεν ξέρω τον κανόνα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορείς να κάνεις λάθος“.

Για το αν υπάρχει η νοοτροπία σε εκείνον και τους διαιτητές να ισοσταθμίζουν τα λάθη που κάνουν: Αν κάνω ένα λάθος για οποιδήποτε λόγο, δεν θα κάνω άλλο λάθος για να τα ισοσκελήσω, γιατί τότε θα έχω κάνει δύο λάθη. Θα προτιμούσα να έχω ένα λάθος αντί για δύο. Κάποιες φορές θα μιλήσω με έναν προπονητή και θα μου πει ότι έκανες αυτό το λάθος και θα του ζητήσω συγγνώμη και θα προσπαθήσω να μην κάνω λάθος“.

Για το τι σκέφτεται όταν έρθει στην Ελλάδα: Όταν είναι να έρθω στην Ελλάδα χαίρομαι. Έχετε πολύ ωραίους ανθρώπους και συνήθως καλό καιρό. Δεν έχω πρόβλημα με καμία ομάδα και με καμία χώρα. Δν έχω προσωπικά με κανέναν. Όλα καλά, έχω τις διευθύνσεις και κάποιων πολύ ωραίων μαγαζιών και περνάω φανταστικά”.

To Top