Πολιτική

Νίκος Παππάς: Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Βοιωτία – Μηδενική η πρόληψη, αργή η αντίδραση από την κυβέ…

diplh2 2

Νίκος Παππάς: Αποκαρδιωτική η εικόνα στη Βοιωτία – Μηδενική η πρόληψη, αργή η αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη «για μηδενική πρόληψη και αργή αντίδραση», καταλόγισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, μετά από επίσκεψη στον Πρόδρομο και το Σαράντι Βοιωτίας, που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά.

«Η εικόνα των καμένων εκτάσεων του δάσους και των κατεστραμμένων περιουσιών και υποδομών στον Πρόδρομο και το Σαράντι Βοιωτίας, είναι αποκαρδιωτική», ανέφερε ο κ. Παπάς και πρόσθεσε: «Βεβαίως, θρηνούμε πρωτίστως την απώλεια ενός συνανθρώπου μας από την περιοχή. Για μια ακόμα φορά, σε μια ακόμα περίπτωση, η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν αργή και η πρόληψη μηδενική».

Γενικεύοντας, σημείωσε: «Βρισκόμαστε πλέον στον 5ο χρόνο διακυβέρνησης από την Ν.Δ. Όταν δεν ανανεώνεις τις συμβάσεις 5.000 ανθρώπων που εργάζονται στην πυροπροστασία και στην πρόληψη των πυρκαγιών, όταν μεταφέρεις όλες τις αρμοδιότητες στην πυροσβεστική και αποψιλώνεις τη δασική υπηρεσία, όταν η ίδια η πυροσβεστική έχει οργανικά κενά, όταν ανακοινώνεις προσλήψεις στα μέσα της αντιπυρικής περιόδου και ενώ έχουν ξεκινήσει οι καταστροφές, όταν τα μέσα και οι άνθρωποι της Π.Υ. είναι στα όριά τους, αυτή θα είναι η εξέλιξη, δυστυχώς.

Η κλιματική αλλαγή εντείνει τα προβλήματα. Δεν αντιμετωπίζεται όμως με μηνύματα του 112, το οποίο είναι βεβαίως χρήσιμο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά όχι κάλυμμα κυβερνητικών ευθυνών και ανεπαρκειών. Αυτή την ώρα καίγεται η μισή χώρα σχεδόν. Θρηνούμε την απώλεια (τουλάχιστον) 26 ανθρώπων στο δάσος της Δαδιάς. Η σκέψη μας είναι σε όσους και όσες επλήγησαν, σε όσους και όσες έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες. Θα είμαστε δίπλα στους πληγέντες».

To Top