Κόσμος

Νέο ΝΑΤΟϊκό «φάουλ»: Δίνουν και φέτος συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Νέο ΝΑΤΟϊκό «φάουλ»: Δίνουν και φέτος συγχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«Ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο έθνος που μας φιλοξενεί» στέλνει η ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM) που έχει έδρα τη Σμύρνη με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

H… νίκη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων βέβαια σήμανε τη σφαγή για τον ελληνικό πληθυσμό και από τη στιγμή που Ελλάδα και Τουρκία συνυπάρχουν στο ΝΑΤΟ, τέτοιες αναρτήσεις δεν… «βοηθούν».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ευτυχισμένη Ημέρα της Νίκης και των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έθνος που μας φιλοξενεί. Σε αυτή την πολύ ξεχωριστή ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Αντίστοιχο μήνυμα είχε αναρτηθεί και πέρσι στην αντίστοιχη επέτειο. Τότε είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ελλάδας που είχε προχωρήσει σε διάβημα στο ΝΑΤΟ, με το οποίο ζητούσε τη διαγραφή της ανάρτησης, όπως και είχε γίνει.

To Top