Επιμένει στους ισχυρισμούς της η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, μετά την ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ότι η Μαρέβα Γκραμπόφκσι θα προβεί σε νομικές ενέργειες εις βάρος της.

Η ανάρτησή της ξεκινά με το ότι δεν πρόκειται να «κάνει το χατίρι του κ. Μητσοτάκη» και «να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών». Προσθέτει, δε, πως η σημερινή της ανάρτηση είναι η τελευταία επί του θέματος και «δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ».

Η κ. Ακρίτα, όπως αναφέρει στην ανάρτηση, παρατηρεί πως, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μιλάει «ως σύζυγος και όχι ως πρωθυπουργός», η κατάθεση μήνυσης εναντίον της ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο και αναφέρει: «Κατάχρηση εξουσίας λέγεται αυτό, αλλά δεν το μάθατε από μένα».

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Και κάτι τελευταίο για τη μήνυση. Επειδή δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών, να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και δεν θα επανέλθω αν δεν προκληθώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε με τη συγκάλυψη, τις υποκλοπές, τις κλοπές προσωπικών δεδομένων και τα σκανδαλα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Δεν πρόκειται να κάνω το χατίρι του κ. Μητσοτάκη που προσπαθεί, όπως κάνει πάντα, να στρέψει την πολιτική ατζέντα από το έγκλημα των Τεμπών.

Πάμε λοιπόν.

Στο ΒΗΜΑ και στην ΕΣΤΙΑ θα κάνετε μήνυση ή μπα;
Ζήτησα αμέσως άρση ασυλίας. Ο Καραμανλής πότε θα ζητήσει;
Αφού το θέμα είναι “οικογενειακό” κι όχι πολιτικό, γιατί ανακοινώνει το πρωθυπουργικό γραφείο τη μήνυση και όχι ο δικηγόρος της κ. Μητσοτάκη; Γιατί δεν βγαίνει μπροστά ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί αλλά βάζει μπροστά τον άντρα της;
Κατάχρηση εξουσίας λεγεται αυτό αλλά δεν το μάθατε από μένα.
Ή η “επίθεση” είναι πολιτική, ή είναι προσωπική. Αποφασίστε.
Είστε και άσχετοι, μόνο σεξισμός δεν είναι αυτό. Θα ήταν αν σχολίαζα το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση. Αντιθετα, θέτω μόνο πολιτικά ερωτήματα: τα 40 ακίνητα, το σπίτι του Βολταίρου, το κοινό #νοτ πόθεν εσχες.
Έχω τα έγγραφα που αποδεικνύουν πώς αποκτήθηκε και το τελευταίο τούβλο που έχω στην κατοχή μου.
Εσείς για τα 40 ακίνητα;
Πρέπει να επαναφέρουμε για τα πολιτικά πρόσωπα το Πόθεν και να μην κρυβόμαστε πίσω από το Έσχες.
Θα έρθει και ο πρωθυπουργός μάρτυρας. Καλώς να ορίσει. Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η παρουσία του, άλλωστε καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβαται. Ή μήπως όχι;
Όταν έρθει η υπόθεση στα δικαστήρια, μην αρχίσετε να ζητάτε τη μια αναβολή μετά την άλλη. Να βγουν όλα στο φως.
Αυτά και τέλος. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε όταν η χώρα μας βυθίζεται στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη εγκλημάτων, στη φτώχεια στην ανέχεια και στην απελπισία.
Και αυτό θα πράξουμε. Δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».

Ευθεία επίθεση σε Κυριάκο Μητσοτάκη

Παράλληλα η κυρία Ακρίτα σε επόμενη ανάρτησή της έκανε επίθεση και στον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της συζύγου του, επιχειρώντας να συνδέσει την αντίδρασή της με τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους.

«Δεν κοιτάτε τα χάλια σας, κ. Μητσοτάκη, που η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη έστειλε μια νέα γυναίκα κατευθείαν πάνω στο μαχαίρι του δολοφόνου της, ενώ εκείνη έντρομη τους είχε ζητήσει προστασία. Και δεν ντρεπεστε. Καταθέτω κοινοβουλευτική ερώτηση. Τώρα», έγραψε η κυρία Ακρίτα.