Ελλάδα

Μοτοπορεία από τους διανομείς φαγητού στη Θεσσαλονίκη για τον συνάδελφό τους που σκοτώθηκε

motoporeia dianomewn1

Μοτοπορεία από τους διανομείς φαγητού στη Θεσσαλονίκη για τον συνάδελφό τους που σκοτώθηκε

Μοτοπορεία στη μνήμη του 39χρονου διανομέα που τραυματίστηκε θανάσιμα το περασμένο Σάββατο (18/11), στην οδό Απόλλωνος, στην Κάτω Τούμπα, μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο, πραγματοποίησαν περισσότεροι από είκοσι διανομείς φαγητού τη Δευτέρα (20/11) στη Θεσσαλονίκη.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κήρυξε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής (ΣΕΠΕΤΕ).

Η μοτοπορεία ξεκίνησε, από το σημείο του δυστυχήματος και εξελίχθηκε με τους μισούς διανομείς φαγητού, να κατευθύνονται στην επιθεώρηση εργασίας και τους άλλους μισούς στην Καμάρα.

motoporeia dianomewn2
Μοτοπορεία από τους διανομείς φαγητού στη Θεσσαλονίκη για τον συνάδελφό τους που σκοτώθηκε 4

«Μετά από την προχθεσινή δολοφονική απόφαση να λειτουργήσει κανονικά η διανομή φαγητού στην πόλη, πάρα τους θυελλώδεις ανέμους και τον θάνατο συνάδελφου διανομέα σε τροχαίο, το Συνδικάτο μας αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας σήμερα στην περιοχή ευθύνης του συνδικάτου μας για τους εργαζόμενους της ειδικότητας του διανομέα για τις ώρες 10:00 με 13:00», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΣΕΠΕΤΕ, ενώ ζήτησε, μεταξύ άλλων, να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος, να ληφθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και να μη γίνεται καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

motoporeia dianomewn3
Μοτοπορεία από τους διανομείς φαγητού στη Θεσσαλονίκη για τον συνάδελφό τους που σκοτώθηκε 5

Στα αιτήματα του Συνδικάτου περιλαμβάνονται ακόμη η κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη, η κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος και η θέσπιση ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και σταθερό εργάσιμο χρόνο.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: thestival.gr

To Top