--°C Athens

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Η Ελλάδα- παρίας του 2015 δανείζεται φθηνότερα από πανίσχυρες οικονομίες

Μητσοτάκης στο ΣΕΒ: Η Ελλάδα- παρίας του 2015 δανείζεται φθηνότερα από πανίσχυρες οικονομίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την ώρα μιλάει στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η ετήσια εκδήλωση με φετινό μήνυμα το «Παραγωγικότητα: Εθνικός Στόχος, Συλλογική Ευθύνη» διεξάγεται στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης».

Σημειώνεται, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία του.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:


«Το επιχειρηματικό περιβάλλον βελτιώνεται»

Μηνύματα εντός και εκτός συνόρων έστειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα του ΣΕΒ. Αναφέρθηκε στους πέντε στόχους που έθεσε όταν ήταν ακόμα στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης – μεταξύ αυτών όπως είπε:

«Να δώσω τη μάχη για να πειστεί η κοινωνία πως η επιχειρηματικότητα αποτελεί οδό ευημερίας, να αποτελούν προτεραιότητά της κυβέρνησης οι επενδύσεις και οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, να προφυλαχθεί ο υγιής ανταγωνισμός αλλά και να δοθεί ξεχωριστό βάρος στη στήριξη της νέας επιχειρηματικότητας. Μπορώ δέκα χρόνια μετά να πω ότι με πυξίδα αυτούς τους στόχους κινούμαι. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά συνδέεται με την ατομική προκοπή.

»Η ανεργία, έπεσε από το 19% στο 8% με περαιτέρω καθοδική τάση. Δημιουργήσαμε πάνω από 500.000 θέσεις εργασίας. Το δημόσιο έγινε πιο ψηφιακό και πιο ευέλικτο. Μειώθηκαν 83 φόροι, οι 20 από αυτούς αφορούν τη βιομηχανία. Έχουν απαλλαγεί από τα κόκκινα δάνεια και μπορούν να προσελκύουν επενδύσεις και από ιδρύματα του εξωτερικού. Το επιχειρηματικό περιβάλλον βελτιώνεται όπως το διαπιστώνουν όλοι. Είναι μία πρόοδος η οποία αντανακλάται και στην ελληνική χρηματαγορά, και αυτό ενώ το δημόσιο χρέος υποχωρεί ραγδαία, τα κρατικά ομόλογα έχουν χαμηλότερα επιτόκια από τη Γερμανία και τη Γαλλία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μια Ελλάδα που ήταν παρίας το 2015 σήμερα δανείζεται φθηνότερα ακόμα και από πανίσχυρες οικονομίες. Οι προοπτικές της πατρίδας μας εμπνέουν σιγουριά. Είναι αποτέλεσμα της αξιοπιστίας που η χώρα κατόρθωσε να αποκαταστήσει στα μάτια της διεθνούς κοινότητας αλλά και αποτέλεσμα μίας κοινωνικής ενότητας και πιστεύω τελικά σύμπνοιας της κοινωνίας στα βασικά που διαδέχθηκε τον διχασμό και τις συγκρούσεις. Αποτέλεσμα της πολιτικής σταθερότητας από μια πολιτική που μπορεί να μετατρέπει την ανάπτυξη σε ευημερία».

Διαβάστε Σχετικά