Πολιτική

Μηταράκης: Η ΝΔ έθεσε και πέτυχε δυο στόχους στο μεταναστευτικό – Μείωση ροών και στήριξη τοπικών κο…

Μηταράκης: Η ΝΔ έθεσε και πέτυχε δυο στόχους στο μεταναστευτικό – Μείωση ροών και στήριξη τοπικών κοινωνιών

Στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης κάνοντας τον απολογισμό των ημερών της διακυβέρνησης της Ν.Δ ανέφερε πως επιτεύχθηκαν και οι δύο στόχοι που είχαν τεθεί σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό: Η μείωση των ροών και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Μηταράκη:

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έθεσε δύο μετρήσιμους στόχους στο #μεταναστευτικό: Τη μείωση των ροών και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Τους πετύχαμε.

Από 1.170.000 αφίξεις το 2015-2019, κατά τη διακυβέρνησή μας είχαμε 75.000 συνολικά, ενώ δώσαμε πάνω από 110 εκατ. ευρώ για έργα και αποζημιώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Δείξαμε πως η χώρα μας έχει σύνορα σε στεριά και θάλασσα και μπορούμε να τα φυλάξουμε. Δεν μείναμε όμως εκεί. Κλείσαμε συνολικά 88 δομές και δημιουργήσαμε νέες ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις, και στα νησιά, αντί των παλαιότερων και ακατάλληλων όπως το αίσχος της Μόριας. Μία από αυτές είναι η #Μαλακάσα στην οποία φιλοξενούνται οι διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Έτσι, από 92.000 διαμένοντες σε 121 δομές πλέον έχουμε 11.000 σε 33 δομές. Οι νέες δομές προσφέρουν ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες στους φιλοξενούμενους ενώ καλλιεργούν το αίσθημα της ασφάλειας στις τοπικές κοινωνίες.

Στις φωτογραφίες: 
    • Οι ροές από το 2015 έως σήμερα
    • Οι νέες Κλειστές Ελεγχόμενες δομές σε Κω, Λέρο και Σάμο (πριν και μετά)
    • Η νέα δομή της Μαλακάσας

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έθεσε δύο μετρήσιμους στόχους στο #μεταναστευτικό: Τη μείωση των ροών και τη στήριξη των τοπικών…

Posted by Νότης Μηταράκης (Notis Mitarachi) on Saturday, June 17, 2023

To Top