Πολιτική

Μήνυμα Γεραπετρίτη στον Κροάτη υπουργό Εξωτερικών για τους κατηγορούμενους της φονικής επίθεσης στη…

giorgos gerapetritis

Μήνυμα Γεραπετρίτη στον Κροάτη υπουργό Εξωτερικών για τους κατηγορούμενους της φονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης και της Κροατίας Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν επικοινώνησαν την Κυριακή με αφορμή την προφυλάκιση των Κροατών χούλιγκαν της φονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών πραγματοποιήθηκε ύστερα από την ένταση που υπήρξε με τις δηλώσεις του Κροάτη Προέδρου, ο οποίο έκανε λόγο περί βεντέτας εάν κρατηθούν όλοι οι συλληφθέντες. Για «ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους – μέλους της Ε.Ε. και για προσβολή των θεσμών της χώρας», τον κατηγόρησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ κυβερνητικά στελέχη σχολίασαν πως «η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της».

Ο Κροάτης Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του Έλληνα φιλάθλου, καταδίκασε τη συμμετοχή των Κροατών φιλάθλων στα επεισόδια και εξέφρασε την πίστη του οτι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξετάσει αντικειμενικά τα γεγονότα. Ευχαρίστησε δε τόσο τις ελληνικές σωφρονιστικές αρχές όσο και την Ελληνική Πολιτεία για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Κροάτη ομόλογό του την πεποίθησή του ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά, αμερόληπτα και επί τη βάσει σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων των προφυλακισθέντων.

To Top