Αθλητικά

Μίλησε για όλα ο Παπανικολάου – “Όλη η ομάδα MVP” – Τρομερή ατάκα για Βαζένκοφ

Μίλησε για όλα ο Παπανικολάου - "Όλη η ομάδα MVP" - Τρομερή ατάκα για Βαζένκοφ

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού όπου αναφέρθηκε στην “μαγική σεζόν” της ομάδας όπως είπε, ενώ αναφέρθηκε και στον Σάσα Βεζένκοφ.

Κώστας Παπανικολάου: Συνέντευξη στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ έδωσε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, όπου και αναφέρθηκε στην εκπληκτική χρονιά που έκαναν οι Ερυθρόλευκοι τονίζοντας ότι όλη η ομάδα ήταν MVP, ενώ μίλησε και για την παρουσία του Σάσα Βεζένκοφ.

– Στην «παρθενική» σου σεζόν ως αρχηγός ο Ολυμπιακός έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία του νταμπλ για δεύτερη σερί αγωνιστική χρονιά και είχε μια σχεδόν τέλεια σεζόν. Ποια είναι τα συναισθήματα σου πρώτα από όλα;

«Όταν απολαμβάνεις το μέρος που βρίσκεσαι, απολαμβάνεις τον οργανισμό και την κάθε μέρα ξεχωριστά, το κάνει πολύ πιο εύκολο. Και όταν συνοδεύεται από τίτλους και όμορφες καταστάσεις το κάνει και μαγικό. Η αλήθεια είναι ότι όντως ήταν μια μαγική χρονιά. Όχι μόνο για τις κατακτήσεις των τίτλων, αλλά για όλο το γκρουπ παικτών, το σταφ και όλο τον οργανισμό, με τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν.Ακόμη και με τα προβλήματα και τις καταστάσεις που περάσαμε, μας «έδεσαν» ακόμη πιο πολύ και όλο αυτό βγήκε στο τέλος σε ατελείωτη χαρά».

– Ήταν επιβλητικός θεωρείς ο τρόπος που φτάσατε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος για δεύτερη σερί σεζόν με δεδομένο ότι γνωρίσατε μόνο μια ήττα;

– Θεωρείς ότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς ετών;

«Σίγουρα. Η ομάδα πήρε αποφάσεις πιο παλιά που άλλαξαν πάρα πολύ την κατάσταση αλλά μέσα από αυτή την διαδικασία βάλαμε γερές βάσεις. Έχουν περάσει πάρα πολλά παιδιά και παίκτες που έβαλαν το… λιθαράκι τους στο να στηθεί η σημερινή ομάδα και να έχει αυτή την χρονιά που είχαμε φέτος».

– Που οφείλεται ότι ο Ολυμπιακός συνέχισε να πρωταγωνιστεί παρότι αποχώρησαν τα προηγούμενα δύο χρόνια οι «πυλώνες» της προηγούμενης δεκαετίας, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης.

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα της ομάδας. Όλοι οι προπονητές δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά και ο Ολυμπιακός έχει σαν μέλημα του να παίρνει παίκτες κρίνοντας από τον χαρακτήρα, την ανταγωνιστικότητα τους και από το work ethic, την όρεξη και το μεράκι για δουλειά. Όλα τα παιδιά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δείξει μεγάλη θέληση για δουλειά και μέσα από την προσωπική τους βελτίωση, βελτιωνόταν και η ομάδα στην διάρκεια της σεζόν».

– Προσωπικά ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας σου;

«Σίγουρα ήταν μια καλή σεζόν. Εμένα με ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Όταν οι τίτλοι έρχονται στο μέρος μας, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο πέρα από αυτό. Αυτή είναι η ουσία και όλο το νόημα. Είναι ένα ομαδικό άθλημα και αυτό που μετράει είναι η ομάδα να κερδίζει και τίποτε άλλο».

– Ποιος ήταν ο MVP της σεζόν για τον Ολυμπιακό;

«Ο Σάσα σίγουρα. Για μένα MVP είναι όλη η ομάδα και το έχω πει πάρα πολλές φορές γιατί μέσα από την ομαδική δουλειά αναδείχθηκε ο Βεζένκοβ και ο κάθε πρωταγωνιστής την φετινή σεζόν. Είναι όλοι μαζί, ας βάλουμε τον Σάσα μισό… σκαλάκι παραπάνω», είπε ο Κώστας Παπανικολάου.

olympiacos kostas papanikolaou

To Top