Μία μεγάλη συγκέντρωση οργάνωσαν σήμερα, Τετάρτη 17/4, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, το εργατικό κέντρο της Πάτρας, σωματεία και συνδικάτα, με αφορμή την 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συνταξιούχοι, φοιτητικές οργανώσεις, φορείς κ.α.

Επίσης, συμμετείχε και η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρα «παλεύουμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα, αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900 ευρώ και ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης».

Επίσης, σημειώνεται ότι «παλεύουμε για καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023 και επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους».

Μετά τη συγκέντρωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, στην οποία προπορεύονταν οχήματα της ΔΕΥΑΠ, ενώ οι έμποροι έσβησαν τα φώτα των καταστημάτων τους σε ένδειξη συμπαράστασης.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: tempo24.news