Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που καίει κοντά στον οικισμό στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Μάλιστα, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112, καλώντας τους κατοίκους στον οικισμό Ναύσταθμο να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, επί τόπου βρίσκεται ήδη τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ σπεύδουν δυνάμεις και από τις Βρύσες, αλλά και από την Κίσαμο.

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο στη Σούδα, μήνυμα από το 112 – Εκκενώθηκε ο οικισμός, ασθενείς μεταφέρονται στο ναυτικό νοσοκομείο 2

Άγνωστη παραμένει μέχρι στιγμής η αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Πυκνός καπνός και θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν την προσπάθεια της πυροσβεστικής στην περιοχή του οικισμού στον Ναύσταθμο Κρήτης.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός, ενώ ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης.