Πολιτική

Με Μίκη Θεοδωράκη απαντά η Ζαχάροβα στον Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης»

mitsotakis oukrania.webp

Με Μίκη Θεοδωράκη απαντά η Ζαχάροβα στον Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης»

Την ενόχληση της Μόσχας για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τα όσα έζησε κατά τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, εξέφρασε ​το βράδυ της Πέμπτης η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ επέλεξε να απαντήσει στις δηλώσεις του πρωθυπουργού επικαλούμενη τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη. «Στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο μάθημα της μουσικής μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης. Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης» γράφει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’.

Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης.

Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα.

Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί.

Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο μάθημα της μουσικής μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης.

Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης» έγραψε η Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.

zakharova
Με Μίκη Θεοδωράκη απαντά η Ζαχάροβα στον Μητσοτάκη: «Μην προδίδεις τη μνήμη της ελληνικής αντίστασης» 3

Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους: «Ήταν κάτι πολύ άγριο» – Έτσι έζησα την επίθεση της Οδησσού

Το πώς βίωσε την επίθεση που έγινε χθες στην Οδησσό την ώρα που επισκεπτόταν το λιμάνι της πόλης μαζί με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, περιέγραψε στους δημοσιογράφους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όλοι μας ανησυχήσαμε. Αν σκεφτείτε ότι ήμασταν σε ανοιχτό χώρο, χωρίς τη δυνατότητα να καλυφθούμε οπουδήποτε, ήταν κάτι πολύ άγριο», είπε ο πρωθυπουργός, και επανέλαβε ότι η επιλογή της Ευρώπης να στηρίξει με κάθε τρόπο την Ουκρανία ήταν ορθή.

«Αντιλαμβάνεται κανείς τί σημαίνει πόλεμος. Εμείς ήμασταν εκεί επτά ώρες. Για τους Ουκρανούς είναι καθημερινή πραγματικότητα. Και αυτό επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής της Ε.Ε να στηριχθεί η Ουκρανία απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», τόνισε ακόμα.

To Top