Το καλοκαίρι ξεκίνησε με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, καθώς σημειώθηκαν σαραντάρια σε τρεις περιοχές, με τη ζέστη να χτυπάει «κόκκινο» και τον καιρό να μη διαφοροποιείται αισθητά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μετεωρολογικοί σταθμοί του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου κατέγραψαν σαραντάρια σε δύο περιοχές του Ηρακλείου και στη Λίνδο, ενώ «ψήθηκαν» ακόμη πέντε μέρη στη χώρα.

Αναλυτικά:

  • Γόρτυνα Ηρακλείου – 41,5 βαθμοί
  • Πλώρα Ηρακλείου – 41,3 βαθμοί
  • Λίνδος – 40,4 βαθμοί
  • Πετροκεφάλι Μοιρών – 39,9 βαθμοί
  • Σκάλα Μεσσηνίας – 39,6 βαθμοί
  • Στάβιες Ηρακλείου – 39,4 βαθμοί
  • Βαγιονιά Ηρακλείου – 39,4 βαθμοί
  • Σίβα Ηρακλείου – 39,3 βαθμοί

Πίνακας με τις περιοχές που σημείωσαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις 05/06:

Με 40άρια ξεκίνησε το καλοκαίρι - Οι περιοχές που ο υδράργυρος χτύπησε «κόκκινο» 2

Ο καιρός τις επόμενες μέρες

Η ΕΜΥ στην πρόβλεψη των επόμενων ημερών, ανέφερε ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, εντούτοις αναμένεται αισθητή άνοδος σε όλη την επικράτεια.

Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 06/06

Αραιές νεφώσες πρόσκαιρα πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα νότια και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 07/06

Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 08/06

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και το Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Με 40άρια ξεκίνησε το καλοκαίρι - Οι περιοχές που ο υδράργυρος χτύπησε «κόκκινο» 3

Κυριακή 09/06

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 10/06

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.