Ελλάδα

Μαθητής στην Κρήτη κατήγγειλε τις καθηγήτριές του επειδή έκαναν απεργία

ekpaideutikoi poreia

Μαθητής στην Κρήτη κατήγγειλε τις καθηγήτριές του επειδή έκαναν απεργία

Για «απόπειρα τρομοκράτησης» κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου μετά την κλήση τεσσάρων εκπαιδευτικών για «εξηγήσεις» από την αστυνομία ύστερα από καταγγελία μαθητή Λυκείου ότι «του στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση» επειδή συμμετείχαν στην απεργία της 21ης Σεπτεμβρίου ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη.

«Κανείς δεν πήγε στην Εισαγγελία να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω αδιοριστίας των εκπαιδευτικών αλλά τους ενόχλησε η συμμετοχή στην απεργία, που γίνεται και για την προάσπιση του δημόσιου και καθολικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης» υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην αποψινή συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού σήμερα και με θλίψη και οργή πληροφορούμαστε ότι μαθητής Λυκείου του Ρεθύμνου προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και «κατήγγειλε» τέσσερις καθηγήτριές του επειδή απήργησαν στις 21/9/2023 και του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»! Η Εισαγγελία διαβίβασε την «καταγγελία» στο Α.Τ. Ρεθύμνου, που τώρα καλεί τις τέσσερις συναδέλφους για «εξηγήσεις».

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους αλλά και την κοινωνία και τα σωματεία του Ρεθύμνου και λέμε: Η απόπειρα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων δεν πρέπει να περάσει! Το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και συνταγματικά κατοχυρωμένο!

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 19.30 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου έχουν κληθεί οι συναδέλφισσες. Ζητάμε από τις ενώσεις και τα σωματεία του νομού και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν σχετικά ψηφίσματα και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

To Top