Ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, στo Open TV εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό:

«Δύο λέξεις, ένα πρόσωπο. Οι λέξεις είναι κυνισμός και υποκρισία και το πρόσωπο είναι ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός στη Βουλή προχθές, σε μία επίδειξη αλαζονείας και κυνισμού, μας είπε ότι δεν απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ που τον έφερε να μιλήσει για τα Τέμπη, αλλά στους συγγενείς των θυμάτων, δηλαδή σε αυτούς που αγνόησε επιδεικτικά στην εξεταστική επιτροπή» τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Επιπλέον, όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εντολοδόχος συγκεκριμένων συμφερόντων που ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα έστελνε τους πιο στενούς του συνεργάτες, για να διαπραγματευτεί με αυτόν τον οποίο καταγγέλλει.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος μας έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις υποκλοπές, διόρισε διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Σμυρλή ο οποίος υπέγραψε τις άδειες του Predator για τις παράνομες υποκλοπές».

Αναφερόμενος στην δικαστική διερεύνηση του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, o Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Έχουμε την προσδοκία ότι γρήγορα η ελληνική δικαιοσύνη θα διαλευκάνει την υπόθεση και θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν, ώστε να μπορέσει να απαλύνει, έστω και σε μικρό βαθμό, τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν το δράμα τους.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας όμως, ο κ. Γεωργιάδης έβγαλε μόνος του δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα της κινητοποιήθηκε για να έρθει να χειροκροτήσει και να αθωώσει πολιτικά τον κ. Καραμανλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στον Άρειο Πάγο για να καταγγείλει όλη αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης, όπως ήταν η υπόθεση με την μονταζιέρα, που είχε ως σκοπό να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη και να πιστέψει ότι για όλα ευθύνονται ένας σταθμάρχης και ένας μηχανοδηγός.

Αυτό λοιπόν δεν έγινε τυχαία. Ήταν στρατηγική επιλογή μιας κυβέρνησης, η οποία αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της, ξεπλένοντας στην εξεταστική επιτροπή τον πρώην υπουργό, που ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια των πολιτών».