Οικονομία

Live: City Hub Events Αλεξανδρούπολη: Ο γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης

Capture 31 1

Capture 31 1

Από σημαντικές ειδήσεις και αποκαλύψεις χαρακτηρίστηκε η χθεσινή πρώτη ημέρα του East Macedonia & Thrace Forum II που διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από το City Hub Events του ομίλου Alter Ego Media σε συνεργασία με την Tsomokos Communications, με στόχο την ανάδειξη του κρίσιμου γεωστρατηγικού και οικονομικού ρόλου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αποκάλυψη του ταξιδιού του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 4 Απριλίου στις ΗΠΑ από τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη αλλά και τα μηνύματα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από την Αλεξανδρούπολη για το στρατηγικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή κυριάρχησαν στην πολιτική επικαιρότητα.

Για τα σημαντικά επενδυτικά σχέδια τους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μίλησαν στελέχη επιχειρήσεων (Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής, Intrakat, JTI, Gastrade, Πλαστικά Θράκης, Ελίνα κλπ) που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκαν και στις τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως η έλλειψη υποδομών.

Τις πολιτικές ανάπτυξης της περιοχής παρουσίασαν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το κορυφαίο συνέδριο διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη με τις εργασίες του να λαμβάνουν χώρα στο Ramada Plaza Thraki.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα

Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου συνεχίζονται οι ουσιαστικές παρεμβάσεις και συζητήσεις με κορυφαίους ακαδημαϊκούς και διανοητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή, καθώς και σημαντικούς εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, όπως οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Καιρίδης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, και Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μεταξύ των ομιλητών που τιμούν με την παρουσία τους το συνέδριο είναι επίσης οι: Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Υπουργείο Οικονομικών, Μύρων Φλουρής, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Τζήκας, Πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO καθώς και στελέχη επιχειρήσεων.

Οι βασικές θεματικές που αναπτύσσονται στο φόρουμ αφορούν στη μετατροπή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε περιφερειακό κόμβο ενέργειας και εμπορίου για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων για τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και στην προσέλκυση ταλέντου και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ολόκληρη η εκδήλωση μεταδίδεται ζωντανά από τα ψηφιακά μέσα του ομίλου Alter Ego και το υβριδικό κανάλι του Mega.

To Top