Ελλάδα

Λάρισα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε ηλικιωμένη στα Μεσάγκαλα και δεν είχαν αντιτετανικό ορό στο Αγροτικό…

skilos

Λάρισα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε ηλικιωμένη στα Μεσάγκαλα και δεν είχαν αντιτετανικό ορό στο Αγροτικό Ιατρείο

Aδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένη στα Μεσάγκαλα, οικισμός της Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σκυλιών σε ανθρώπους στα Μεσάγκαλα και οι κάτοικοι και παραθεριστές καταγγέλλουν ότι «ο Δήμος Τεμπών γνωρίζει γι’ αυτά, αλλά δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα, που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών».

Όπως υποστήριξε η 77χρονη γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση του αδέσποτου σκυλιού στην εφημερίδα «Ελευθερία» και αναμεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση και μεταφέρθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγκάλων, όπου περιποιήθηκαν το τραύμα της στο πόδι, αλλά δεν είχαν αντιτετανικό ορό για να της χορηγήσουν. Η ταλαιπωρία της γυναίκας συνεχίστηκε, όταν τραυματισμένη και με δυσκολία στην κίνησή της, αναγκάστηκε να μεταβεί σε φαρμακείο του οικισμού για να της χορηγηθεί αντιτετανικός ορός.

«Δεν φτάνει που φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, δεν φτάνει που νιώθουμε απροστάτευτοι…, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε και την περίθαλψη που χρειάζεται. Επιτρέπεται το Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγκάλων να μην έχει αντιτετανικούς ορούς;» καταγγέλλει η 77χρονη.

Τόνισε δε, ότι κάποιοι κάτοικοι του παραθαλάσσιου οικισμού συντηρούν τις αγέλες των αδέσποτων στα Μεσάγκαλα προσφέροντας τους τακτικά φαγητό.

To Top