Τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega κλήθηκε πολλές φορές να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εμείς εννοείται ότι θα κάνουμε αναλυτική κοστολόγηση γιατί δεν μας αρέσουν τα λόγια του αέρα. Με λόγια του αέρα, η χώρα πληγώθηκε οικονομικά. Με μια πρόχειρη κοστολόγηση που κάναμε μιλάμε για ένα sequel ακόμα πιο κακοστημένο του προγράμματος Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά ο κ. Κασσελάκης παίρνει την σκυτάλη από τον κ. Τσίπρα και τάζει στους πάντες τα πάντα. Ό,τι λέμε εμείς επί δυο επί τρία επί πέντε», είπε.

Και πρόσθεσε: «Ο δεύτερος λόγος που αυτό είναι μια συνέχεια είναι γιατί βλέπουμε τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο κ. Κασσελάκης σε κάθε κρίσιμη ερώτηση απέφευγε να απαντήσει δηλώνοντας ομογενής, προσβάλλοντας έτσι και την ομογένεια γιατί είναι άνθρωποι υπεύθυνοι με αυξημένη την αίσθηση του καθήκοντος. Σε κάθε ερώτηση έλεγε: εγώ έλειπα ήμουν στην Αμερική μη με ρωτάτε. Επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο σε επίπεδο προγραμματικό με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Το ζήσαμε μια φορά και οι πολίτες απαντούν: ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.

Για τις απαντήσεις που έδωσε ο κ. Κασσελάκης για το παρασύστημα στο υπ. Δικαιοσύνης που παράγγελναν δικαστικές διώξεις νομίζω αν δει κανείς το βίντεο θα καταλάβει πόσο δύσκολα ένιωσε δεν έδωσε καμία απάντηση και προσβάλλει την κοινή λογική ο πρόεδρος ενός κόμματος να αρνείται να απαντήσει για κάτι τόσο σοβαρό τη στιγμή που το κόμμα του κατασκευάζει συκοφαντικά ψηφίσματα κατά της χώρας μας. Κι ενώ αρνείται να δώσει απαντήσεις έβγαλε λάδι τους κυρίους Παππά και Πολάκη και τους έχει μαζί του. Οι πολίτες κρίνουν και βλέπουν».

Ερωτηθείς επίσης από το Newsbeast για τα όσα είπε για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει 40 σπίτια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ κουμπώνει άριστα σε αυτό που έκανε χθες ο κ. Κασσελάκης.

Ποιος φωνάζει; Ποιος καταγγέλλει; Αυτός που έχει δώσει 10 διαφορετικές απαντήσεις γι’ αυτά τα οποία οφείλει εκ της ιδιότητάς του να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης γιατί δεν είναι influencer αλλά όπως ο ίδιος ζήτησε να τονιστεί είναι αρχηγός κόμματος και παραπέμπει στο πόθεν έσχες όταν το καταθέσει ενώ ήταν υποχρεωμένος να το κάνει 90 ημέρες αφότου εξελέγη αρχηγός. Δεν απαντάει για το πως δάνεισε το κόμμα του. Αν έχει φύγει από όλες τις εταιρείες. Εν πάσει περιπτώσει θα απαντήσει στις αρχές. Έρχεται και συκοφαντεί τον πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος έχει κάνει όλες τις δηλώσεις και πολύ περισσότερο ελέγχεται ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πλέον πρωθυπουργός και για το πόθεν και για το έσχες. Και μάλιστα ελέγχεται επί των ημερών διαφορετικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτά τα οποία καταθέτει ελέγχονται από την αρμόδια επιτροπή και δεν έχει ειπωθεί το παραμικρό και αυτά τα οποία λέει ο κ. Κασσελάκης είναι συκοφαντικά και επειδή δεν είναι κανένας περαστικός του ζητάμε να είναι προσεκτικός».

Και συνέχισε: «Πρέπει να μάθει να διαβάζει και εκείνος και οι συνεργάτες του ένα Ε9 μια δήλωση. Είπε κάτι το οποίο είναι ένα χυδαίο ψέμα. Δεν υπάρχει καν ο αριθμός 40 και μάλλον μπέρδεψε με σπίτια εγγραφές που έχουν να κάνουν με αγροτικές εκτάσεις και δεν το έκανε τελικά άθελά του γιατί αυτό επιτάσσει η τακτική του Πολακισμού.

Συκοφάντησε τον πρωθυπουργό και μάλλον μπέρδεψε τον εν ενεργεία πρωθυπουργό με τον πρώην πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανεπάγγελτο, ενώ γνωρίζει ότι έχει δουλέψει επί 10 χρόνια πριν μπει στην πολιτική. Αν νομίζει ότι ήρθε ο κ. Κασσελάκης και μπορεί να υβρίζει να ψεύδεται και να συκοφαντεί είναι βαθιά γελασμένος. Εμείς θα απαντάμε με στοιχεία. Καμιά φορά η άγνοια στοιχειωδών ζητημάτων της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής την οποία βλέπουμε σε κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη μπορεί έναν πολιτικό να τον κάνει συμπαθή. Αλλά όταν η άγνοια συνδυάζεται από αλαζονεία και αμετροέπεια είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός».