Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης: Τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει πράξη, έργο και γειτονιά

Kwstas Mpakogiannhs

Κώστας Μπακογιάννης: Τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει πράξη, έργο και γειτονιά

Ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη με αφορμή τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στην Αθήνα, επί δημαρχίας του.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο στην εκπομπή Live News είπε ότι «όλοι εμείς είμαστε πλαστικοί, το έργο είναι αυτό που μετράει. Έχω μπει στην τοπική αυτοδιοίκηση με πολύ συναίσθημα. Έχω τεράστιο θαυμασμό για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και χαίρομαι που δεν στεγνώνω την ψυχή μου για να είμαι στην πολιτική και παραμένω στα κοινά. Με τρέφει αυτό που κάνω τώρα».

«Στις 15 Σεπτεμβρίου άνοιξε και πάλι ο Λυκαβηττός μετά από 15 χρόνια. Εγώ καθόμουν και όλοι μου έλεγαν αν θα κάνω ομιλία, και εγώ έκανα πίσω γιατί αυτό(σ.σ το έργο) είναι των Αθηναίων. Η προηγούμενη δεκαετία με τη κρίση άφησε πολλά τραύματα και σιγά σιγά πρέπει να τα επουλώνουμε. Στην Πανεπιστημίου, εάν πάτε, θα δείτε έναν ευρωπαϊκό πράσινο χώρο με υποδομές για τους ανθρώπους με αναπηρία. Πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Μάθαμε από το λάθος. Το λάθος δεν συγχωρείται όταν επαναλαμβάνεται», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, σχολιάζοντας την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «εύχομαι να πάει καλά ο Στέφανος Κασσελάκης. Μία ισχυρή κυβέρνηση χρειάζεται μία ισχυρή αντιπολίτευση. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Αυτό που μετράει στην πολιτική είναι η πράξη και όχι το πρόσωπο. Όλοι μας είμαστε αθροίσματα των επιλογών μας και κρινόμαστε από αυτές. Η πολιτική δεν είναι καλλιστεία. Ακόμα και εάν η κεντρική πολιτική έχει τέτοια χαρακτηριστικά, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν τα έχει. Σε εμάς μετράει το αποτέλεσμα. Κάνω την διαφοροποίηση της κεντρικής πολιτικής σκηνής με την αυτοδιοίκηση. Τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει πράξη, έργο και γειτονιά».

To Top