Πολιτική

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε συνεργασία, θέλουμε συνεννόηση, θέλουμε συναίνεση – Η λακκούβα δεν έχει…

Bakoyiannis 1

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε συνεργασία, θέλουμε συνεννόηση, θέλουμε συναίνεση – Η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, ούτε τα σκουπίδια έχουν χρώμα

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90,1 ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών κι ένα από τα ζητήματα στα οποία στάθηκε ήταν η επίτευξη συγκλίσεων μεταξύ όλων των δημοκρατικών δυνάμεων καθώς αυτό έχει ανάγκη το παρόν και το μέλλον της πρωτεύουσας της Ελλάδας, όπως ανέφερε.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Δημήτρη Τάκη, υπογράμμισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί «ενότητα δυνάμεων», διότι όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, ούτε τα σκουπίδια έχουν χρώμα».

Η προεκλογική περίοδος ως ευκαιρία για αναζήτηση πεδίων σύγκλισης

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως η προεκλογική περίοδος επιβάλλει και προσφέρεται για σοβαρή συζήτηση επί των θέσεων και των προτάσεων, για αναζήτηση πεδίων σύγκλισης, παρά τις διαφωνίες που είναι λογικές και θεμιτές στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας, αλλά είναι ταυτόχρονα και ευκαιρία έμπρακτης απόδειξης του πολιτικού πολιτισμού όλων.

«Θέλουμε συνεργασία, θέλουμε συνεννόηση, θέλουμε συναίνεση. Όποιος ξέρει εμένα, ξέρει πως δουλεύω… Πρακτικά προσπαθώ πάντοτε να ανοίγομαι. Έχω ήδη μιλήσει στο τηλέφωνο και με τους κ. Ζαχαριάδη και Δούκα και βεβαίως με τον κ. Σοφιανό οποίος ήδη υπηρετεί στο δημοτικό μας συμβούλιο. Την επόμενη μέρα είναι ξεκάθαρο πως θα κάνω μεγάλη προσπάθεια να είμαστε όλοι μαζί και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. […] Για μένα είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η λακκούβα δεν έχει ιδεολογία, ότι τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα», δήλωσε συγκεκριμένα.

Το ζήτημα της ασφάλειας

Επίσης μίλησε και για το θέμα της ασφάλειας στο Δήμο Αθηναίων. Εξάλλου το συζήτησε σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Οικονόμου. Ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι ήδη υπάρχει σημαντική ενίσχυση στις γειτονιές, παραμένει όμως, ως αίτημα της πόλης η προληπτική, συστηματική κοινοτική αστυνόμευση, ο «αστυνομικός της γειτονιάς», με τη συνδρομή των καμερών, όπως γίνεται σε άλλες πόλεις από το Λονδίνο έως το Βελιγράδι.

Περνώντας στη συνέχεια στο θέμα των πλατειών όπου κατασκευάζονται οι σταθμοί του Μετρό, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι προχωρούν οι ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, που επελέγησαν προκειμένου να διαμορφωθεί μια μοναδική αισθητική «ταυτότητα» σε καθεμία από αυτές.

«Μιλάμε για ιστορικές πλατείες, όπως η πλατεία Κολωνακίου, όπως είναι η πλατεία Εξαρχείων, για ιστορικούς χώρους όπως ο χώρος μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας. Για το λόγο αυτό, συμφωνήσαμε με το Μετρό και με το Υπουργείο Υποδομών, όταν ακόμη ήταν υπουργός ο κ. Καραμανλής, να κάνουμε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Αυτοί οι διαγωνισμοί είναι ήδη στον αέρα και έχουν κατατεθεί οι συμμετοχές και προχωράμε», είπε χαρακτηριστικά.

To Top