Οικονομία

Κοινωνικός Τουρισμός: Πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές τα… Νότια Προάστια

paralia 1 scaled

paralia 1 scaled

Συνολικά 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-30 Απριλίου.

To εντυπωσιακό είναι ότι ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε όχι κάποιο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων ή κάποιος τουριστικός προορισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά ο… Νότιος Τομέας Αθηνών και μάλιστα μακράν με 29% των επιταγών να ενεργοποιείται σε αυτή την περιοχή. Ακολουθούν η Εύβοια με 8% και τα Ιωάννινα με 6%.

Ενδεικτικά, οι 10 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών τον περασμένο μήνα είναι:

koinonikos tourismos 1

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ στα καταλύματα Ρόδου, Β. Εύβοιας, Έβρου και Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

To Top