Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου για κακουργήματα προτείνει ο εισαγγελέας

kivotos tou kosmou003

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου για κακουργήματα προτείνει ο εισαγγελέας

Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας στον πατέρα Αντώνιο για την υπόθεση των καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός, με πρόταση του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, από την έρευνα έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του δυο ανηλίκων – φιλοξενούμενων στη δομή. Στην πρόταση του ο εισαγγελέας , σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι ο ιερέας εκμεταλλεύτηκε την «κυρίαρχη θέση» του ως ιδρυτής της δομής και την εμπιστοσύνη που του είχαν οι φιλοξενούμενοι.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νομικός.

Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρόταση του αναφέρεται στην κατηγορηματική άρνηση του κατηγορούμενου σημειώνοντας πως «αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Ωστόσο, ο εισαγγελέας υπογραμμίζει πως οι ισχυρισμοί του πατέρα Αντώνιου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί «καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητεί από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο να διατηρηθούν, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της εγγυοδοσίας που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο , μετά την απολογία του.

To Top