«Αναμενόμενη» χαρακτηρίζει την απόφαση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου να μην συμμετέχει στις επερχόμενες ευρωεκλογές, μετά την εμπλοκή της στην υπόθεση με τα email στους απόδημους Έλληνες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

«Η αντίδραση της κ. Ασημακοπούλου ήταν αναμενόμενη μετά την αμήχανη σιωπή της και ουσιαστικά ωθείται στο αυτονόητο, γιατί πολύ απλά αυτό που έκανε προσέβαλε τη διαφάνεια, την αξιοπιστία και τους κανόνες μια αδιάβλητης διαδικασίας.

Τα προσωπικά δεδομένα όσων θέλουν να συμμετάσχουν με επιστολική ψήφο έγιναν ξαφνικά κτήμα μόνο μιας παράταξης η μίας υποψήφιας και όλο αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Η σημερινή αναγκαστική απόφαση της κ. Ασημακοπούλου να αποχωρήσει από την εκλογική διαδικασία θα έπρεπε να είχε ληφθεί αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης αυτής».

Αναφορικά για το ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: «Ευδιάκριτος αντίπαλός μας είναι η Νέα Δημοκρατία. To ΠΑΣΟΚ κάνει τεκμηριωμένη και αξιόπιστη αντιπολίτευση στις κυβερνητικές πολιτικές με τις οποίες έχει ριζική διαφωνία. Για το λόγο αυτό η αντιπολίτευση που ασκούμε ενοχλεί και έχει στοχοποιηθεί.

Προσδοκούμε και πιστεύουμε ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές θα είμαστε δεύτερη δύναμη με σημαντική αύξηση των ποσοστών μας.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε σχέση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο έχει σταθεροποιηθεί, αλλά έχει και μία ήπια άνοδο, τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία και ο Σύριζα εμφανίζουν μία πτώση που φτάνει και ξεπερνάει το 30%».