Πυροσβέστες στην Ινδονησία έσβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών των ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Τζακάρτας, προκαλώντας σειρά εκρήξεων, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Η πρώτη έκρηξη ακούστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (σ.σ. 13:00 ώρα Ελλάδας) σε αποθήκη όπου φυλάσσονταν ληγμένα πυρομαχικά, στο εσωτερικό στρατιωτικής μονάδας στο Μπεκασί, προάστιο της πρωτεύουσας.

Επιτόπου έσπευσαν είκοσι επτά οχήματα της πυροσβεστικής και έπειτα από μαραθώνια επιχείρηση επιτεύχθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στις 03:35 (τοπική ώρα).

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η πυρκαγιά κατασβέστηκε», δήλωσε ο Μοχάμαντ Χασάν, επικεφαλής των δυνάμεων του στρατού στην Τζακάρτα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που αναμεταδόθηκε απευθείας από ινδονησιακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Διευκρίνισε πάντως πως η κινητοποίηση δεν έχει τερματιστεί, οι πυροσβέστες παραμένουν επιτόπου για να αποτραπούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

«Δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε κανένα θύμα μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

Οι αρχές προχώρησαν στην εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων της περιοχής προς πιο ασφαλείς τοποθεσίες. Οι περισσότεροι πλέον κατέστη δυνατό να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η αποθήκη δεν τροφοδοτείτο με ηλεκτρισμό. Η αρχική έκρηξη, εκτίμησε, δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από ανάφλεξη «ληγμένων πυρομαχικών».