Ο πύραυλος Starship της SpaceX του Έλον Μασκ «χάθηκε» κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, ενώ επέστρεφε στη Γη, στο τέλος της τρίτης δοκιμαστικής πτήσης του, ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Το σκάφος χάθηκε» ανέφερε ο σχολιαστής κατά την απευθείας μετάδοση της πτήσης. «Επομένως, δεν θα έχουμε προσθαλάσσωση σήμερα», πρόσθεσε. Με βάση το αρχικό πλάνο, ο πύραυλος θα έπρεπε να ολοκληρώσει την πτήση του πέφτοντας στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο Starship, που είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη και πέραν αυτής, ολοκλήρωσε σχεδόν την τρίτη δοκιμαστική πτήση του, φτάνοντας μακρύτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη δοκιμή.

Η εκτόξευση έγινε στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με το Space, το «Αστρόπλοιο» του αμερικανού δισεκατομμυριούχου εκτοξεύτηκε πάνω στον πύραυλο Super Heavy.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των δύο μερών με το διαστημόπλοιο να μπαίνει στο διάστημα σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το Starship είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ και έχει στόχο την πιο ασφαλή και καλύτερη μεταφορά αστροναυτών στο Φεγγάρι, όπου αναμένεται να γίνουν εξορύξεις ορυκτών στο μέλλον.

Στο παρελθόν έγιναν δύο δοκιμαστικές προσπάθειες και όλες κατέληξαν σε τρομερή αποτυχία, ενώ είναι η πρώτη φορά που το διαστημόπλοιο μπόρεσε να εξέλθει από την ατμόσφαιρα.