Ελλάδα

Καταγγελία σε Αρχιμανδρίτη της Κρήτης γιατί έβριζε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο στα social m…

AP 31721730808

Καταγγελία σε Αρχιμανδρίτη της Κρήτης γιατί έβριζε τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο στα social media

Σε καταγγελία προχώρησε η Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως  Αρχιμανδρίτης της Κρήτης χρησιμοποιεί… ψεύτικο προφίλ στα social media, μέσω του οποίου βρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας καταγγέλλει ότι «Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Κρήτης, ο οποίος στα κοινωνικά δίκτυα υπογράφει ως Ηλίας Αναστασιάδης (Αρχιμανδρίτης Ρωμανός), ανήρτησε σε μέρες μεγάλων εορτών στον προσωπικό δικτυακό του τόπο ύβρεις σε βαθμό χυδαιότητος (α) 11.08.2023. β) 12.08.2023) εις βάρος του Mακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Αφορμή υπήρξε επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον διωκόμενο Ουκρανό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τούλτσιν και Μπρατσλάφ κ. Ιωνάθαν, στην οποία αναφέρεται ότι: «Με βαθύτατη θλίψη παρακολουθούμε τις οδυνηρές δοκιμασίες της Υμετέρας προσφιλούς Σεβασμιότητος και του εκλεκτού Υμών ποιμνίου… Αδιαλείπτως ευχόμεθα να Σας αξιώνει ο Θεός ‘να συνιστάτε πάντοτε εαυτούς διακόνους εν υπομονή πολλή…

Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ελπίζει ότι η προϊσταμένη του εκκλησιαστική Αρχή, ανεξαρτήτως των προσώπων που καλύπτονται πίσω από αυτό το προσωπείο, θα επέμβει αποτελεσματικώς, ώστε να σταματήσει η δυσώδης αυτή συμπεριφορά. Τα διαδοχικά κακεντρεχή κείμενά του προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνον δύο τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες αλλά και το κύρος της Ορθοδοξίας στη χριστιανική oικουμένη.» μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

To Top