Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής πρόλαβε τα χειρότερα στην πολυκατοικία στη Ριζούπολη Αττικής, όπου ένα διαμέρισμα τυλίχτηκε στις φλόγες σήμερα το μεσημέρι. Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, ανάμεσά τους και ένα παιδί 13 ετών.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου της πολυκατοικίας. Μέσα σε λίγα λεπτά, οι φλόγες και οι καπνοί εξαπλώθηκαν, ενώ οι ένοικοι των υπόλοιπων διαμερισμάτων δεν κατάφεραν να κατέβουν στον δρόμο και έξι άτομα εγκλωβίστηκαν στα πίσω μπαλκόνια, περιμένοντας την πυροσβεστική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η επέμβαση ήταν άμεση και σωτήρια για τους εγκλωβισμένους, οι οποίοι με κλιμακοφόρα οχήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Αμέσως, τους χορηγήθηκε οξυγόνο από διασώστες και πέντε άτομα -ανάμεσά τους και ένα παιδί- μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, καθώς είχαν εισπνεύσει καπνούς.

Σύμφωνα με καταγγελίες γειτόνων, εξετάζεται ένα σοβαρό ενδεχόμενο να έβαλε τη φωτιά ένας ένοικος της πολυκατοικίας, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε απειλήσει τους υπόλοιπους ενοίκους ότι θα το έκανε. Αναζητείται από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.