Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των γυναικών προς υποστήριξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Αγγελόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος εμφανώς συγκινημένος από το ηχηρό «παρών» που έδωσαν οι γυναίκες, τίς ευχαρίστησε από την καρδιά του μια προς μια για τη δυναμική παρουσία τους σε αυτή την ειδική εκδήλωση και για τη στήριξή τους, εν όψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Στη σύντομη ομιλία του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, τόνισε, αρχικά, πως «οι σπουδές μου, η επαγγελματική μου σταδιοδρομία, αλλά και η κοσμοθεωρία μου από την εποχή των μαθητικών μου χρόνων ακόμη, έχουν την Ευρώπη στο επίκεντρό τους».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην επαγγελματική του ενασχόληση, υποστήριξε πως «συσχετιζόταν πάντα  με τα ευρωπαϊκά θέματα», λέγοντας πως «είναι συνδεδεμένη με όλη μου την πορεία πεποίθηση ότι η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας και η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη με την ύπαρξη και τη συνέχειά της».

«Για μένα  οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί είναι ένας οικείος χώρος, όπου με συνεχή επικοινωνία και συνεργασία ανέπτυξα σχέσεις εμπιστοσύνης με τους λειτουργούς τους, καθώς και με τους εταίρους των υπόλοιπων Κρατών-Μελών», περιέγραψε ο κ. Αγγελόπουλος και απευθυνόμενος στο γυναικείο ακροατήριο ανέφερε: «Σήμερα, λοιπόν, στέκομαι απέναντί σας σε έναν ακόμα προσωπικό αγώνα με στόχο την Ευρώπη, κυρίως γιατί πιστεύω ότι το αξίωμα του Ευρωβουλευτή συνιστά ύψιστη τιμή για κάθε Ευρωπαίο πολίτη, διότι όποιος αναδειχθεί σ’ αυτό έχει την ευκαιρία να κάνει πραγματική διαφορά στη ζωή των συμπολιτών του. Και αυτήν την διαφορά επιθυμώ να κάνω».

Περιγράφοντας, στη συνέχεια, το «ισχυρό διακύβευμα» των Ευρωεκλογών για την Ευρώπη, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος «έκρουσε καμπανάκι κινδύνου», αναφέροντας πως «την επόμενη πενταετία, η Ε.Ε. είτε θα βρει άμεσες, ρεαλιστικές λύσεις και σύμφωνες με τις θεμελιώδες ιδρυτικές αξίες, είτε θα διαλυθεί. Και στις μέρες μας, μια τέτοια διάλυση θα ισοδυναμεί με βέβαιη καταστροφή, αργά ή γρήγορα, για τα κράτη-μέλη της».

Παράλληλα, όπως είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, «οι Ευρωεκλογές σηκώνουν και ένα ισχυρό διακύβευμα για την Ελλάδα», διατυπώνοντας το ερώτημα: «Συνεχίζουμε σταθερά προς τα εμπρός ή γυρνάμε πίσω στην αβεβαιότητα;». «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, δεν γίνεται να επιλέξουμε την οπισθοδρόμηση και δεν δικαιούμαστε να παίξουμε το μέλλον των νέων και την ασφάλεια όλων μας», υπερθεμάτισε ο κ. Αγγελόπουλος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Μιχάλης Αγγελόπουλος κάλεσε τις γυναίκες να στηρίξουν την προσπάθειά του «διότι θεωρώ»-όπως τόνισε χαρακτηριστικά- ότι «θα πρέπει να εκλεγούν οι πλέον κατάλληλοι, οι οποίοι θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν και προωθήσουν τα δίκαια αιτήματα της Ελληνίδας και του Έλληνα».

«Μπορούμε να επιλέξουμε το μέλλον να διεκδικήσουμε περισσότερα από όσα ήδη καταφέραμε να είμαστε διαμορφωτές των κρίσιμων αποφάσεων. Και εσείς οι γυναίκες με την πολυμορφία της σκέψης σας, με την δυναμική των διεκδικήσεών σας σε κάθε στίβο οδηγείτε τις εξελίξεις και έχετε να παίξετε έναν ρόλο πιο σημαντικό από ποτέ», ανέφερε καταχειροκροτούμενος από το γυναικείο κοινό ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, για να στείλει το μήνυμα πως «δεν διακινδυνεύουμε την σταθερότητα και δεν ξαναζούμε την αβεβαιότητα. Η Ευρώπη αξίζει, η Ελλάδα μπορεί».