Πολιτική

Κασσελάκης από Νεμέα: «Θα λογοδοτήσουν όσοι σπατάλησαν χρήματα του λαού»

KASS23

Κασσελάκης από Νεμέα: «Θα λογοδοτήσουν όσοι σπατάλησαν χρήματα του λαού»

Επίθεση κατά της Κυβέρνησης με φόντο την αποκέντρωση, την δίκαιη κατανομή του πλούτου και των πόρων και τις σπατάλες δημοσίου χρήματος και την αναβάθμιση της περιφέρειας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα (4.11.2023) στο Δημαρχείο Νεμέας με τοπικούς φορείς, εκπροσώπους συλλόγων, συνδέσμων και συνεταιρισμών στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κόρινθο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διαμήνυσε ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι σπατάλησαν χρήματα του ελληνικού λαού» αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τόνισε ότι πρέπει να γίνει «αποκέντρωση και διάχυση πλούτου» και «οι πόροι να μην διοχετεύονται σε φαραωνικά έργα», μίλησε για «κοροϊδία» με την ακρίβεια σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ έκανε αναφορά και στις υποκλοπές.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφρασε αρχικά την πεποίθησή του ότι η περιοχή της Νεμέας θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι το πρότυπο, αλλά και το επίκεντρο μιας επιτυχημένης πολιτικής για την αποκέντρωση, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου, του Συνεταιρισμού, του Συνδέσμου Οινοποιών, του ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων φορέων, στο δημαρχείο της πόλης.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των φορέων, δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που του επιφύλαξαν, και πρόσθεσε ότι έχουν πάρα πολλά πλεονεκτήματα, γι’ αυτό και «με μια στρατηγική πολιτική η οποία θα ήταν όντως υπέρ της Αποκέντρωσης, με μια δίκαιη διάχυση του πλούτου και των πόρων, αντί αυτοί να διοχετεύονται  σε πολύ συγκεκριμένα φαραωνικά έργα τα οποία δεν αποδίδουμε στην τοπική κοινωνία, θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα».

Διάλογος με τον κόσμο:-Να ξέρετε ότι εφόσον είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού για αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευνα. Θα λογοδοτήσουν.-Κανείς δεν έχει λογοδοτήσει ποτέ…-Εμένα δε μ’ έχει κανείς, αγαπημένη μου. Θα λογοδοτήσουν.-Για τις παρακολουθήσεις που έκανε;-Είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο ένας έντιμος λειτουργός να βουρκώνει, αναφερόμενος σε σχόλια του Πρωθυπουργού στη Βουλή; Και μάλιστα σχόλια τα οποία έκανε μισή ώρα αφού εγώ τον πίεσα στο γραφείο του, τον Πρωθυπουργό.Αυτό αφορά όλους μας. Αφορά και εσένα τον αγρότη η Ανεξάρτητη Αρχή.Γιατί αν δεν έχουμε μια δημοκρατία υψηλής ποιότητας, δε θα έρθουν καλοί πολιτικοί λειτουργοί για να προσφέρουν δικαιοσύνη στον απλό πολίτη που δουλεύει.*Από τη σημερινή μου επίσκεψη στην Κορινθία.

Posted by Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis on Saturday, November 4, 2023

Κοροϊδία με την ακρίβεια σε ρεύμα και καύσιμα»

Κατά τη διάρκεια του διαλόγου που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των φορέων, ανέφερε ότι: «δεν υπάρχει ελληνική κοινωνία και αγροτοδιατροφικός τομέας χωρίς εσάς. Άρα, η απάντηση για εμάς, είναι όχι μόνο ότι θέλουμε πρωτογενή τομέα, αλλά ότι σας έχουμε ανάγκη. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε πάρα πολλά».

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στις υψηλές τιμές ρεύματος και καυσίμων και μίλησε για κοροϊδία.

«Σε μερικά θέματα, όπως για το ρεύμα, είναι μια εθνική κοροϊδία αυτό το οποίο γίνεται με το κόστος, την ακρίβεια του ρεύματος. Το ίδιο ισχύει για τα καύσιμα, τα ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα πράγματα. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα προτεραιότητας πολιτικής. Οι προτεραιότητες της άλλης μεριάς είναι φανερές από μόνες τους στο θέμα αυτό», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Νεμέα.

«Εμείς είχαμε παρεμβάσεις στη Βουλή, αλλά μέχρι το συνέδριό μας θα έχουμε μια πλήρη πολιτική πρόταση για τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος θα είναι και το μέλλον της Αποκέντρωσης στη χώρα μας, μαζί με την Πράσινη Μετάβαση, τη Στέγαση, την Υγεία, μαζί με τις Συγκοινωνίες. Δεν γίνεται χωρίς αυτόν τον τομέα, που είναι ένας εξαγωγικός τομέας να στηθεί μία χώρα που δεν είναι μία χώρα – μία πόλη», συμπλήρωσε.

«Θα λογοδοτήσουν όσοι σπατάλησαν χρήματα του ελληνικού λαού»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαφάνειας στην υλοποίηση μεγάλων έργων, που πολλές φορές καθυστερούν υπέρμετρα ή δεν παραδίδονται ποτέ στις τοπικές κοινωνίες, τόνισε ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι σπατάλησαν λεφτά του ελληνικού λαού.

«Εφόσον και όταν είμαστε κυβέρνηση, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού γι’ αυτά τα έργα που δεν έχουν γίνει ποτέ. Θα γίνει έρευναθα λογοδοτήσουν, διότι αυτά τα χρήματα  είναι αυτά που «βυθίζουν» τα παιδιά εκεί  έξω σε μια χρεωκοπημένη χώρα και τα αναγκάζουν να φύγουν και μετά αναρωτιέστε που είναι το  κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας. Πώς θα χτίσουμε κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας όταν μία μελέτη εδώ πάει από τα τρία εκατομμύρια στα έξι; Εκατομμύρια εδώ, εκατομμύρια εκεί, σε λίγες τσέπες πάνε. Και στον άνθρωπο εδώ δεν του μειώνουν τον φόρο στα καύσιμα. Ή τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, λες και σε άλλες χώρες που το έχουν κάνει και έχει δουλέψει είναι πιο έξυπνοι από εμάς ή λιγότερο έξυπνοι από εμάς», ανέφερε.

«Εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε την αλαζονεία να λέμε για το τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει, στη χώρα μας. Η πολιτική είναι θέμα προτεραιοτήτων. Οι δικές μας προτεραιότητες είναι ξεκάθαρες. Αντί για έμμεσους φόρους θέλουμε τα χρήματα να είναι στις τσέπες σας, για να μπορέσει ο καθένας να ζήσει τη ζωή του, να κάνει τη δουλειά του. Είναι πολύ απλή φιλοσοφία. Εκείνοι σας λένε έμμεσους φόρους και πάρε κι ένα pass από πάνω. Αυτό είναι εξάρτηση, είναι ανήθικο, κατά τη γνώμη μου, στη σχέση πολίτη και κράτους», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την πορεία του, ο Στέφανος Κασσελάκης επεσήμανε: «είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σημείο, ένας έντιμος λειτουργός να βουρκώνει λέγοντας την πραγματικότητά του, αναφερόμενος στα σχόλια του πρωθυπουργού στη Βουλή; Σχόλια που τα έκανε μισή ώρα αργότερα αφ’ ότου εγώ τον πίεσα τον πρωθυπουργό στο γραφείο του; Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτή την κατάσταση».

«Οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές ξέρετε τι άλλο πρέπει να είναι; Πρέπει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες οικονομικά. Αυτή τη στιγμή κάθε κυβέρνηση βάζει τον δικό της προϋπολογισμό πάνω σε αυτές τις Αρχές. Θες να τις «σφίξεις»; Έτσι το κάνεις. Αυτό αφορά όλους μας. Αφορά κι εσένα τον αγρότη, η ανεξάρτητη Αρχή, γιατί αν δεν έχουμε μια δημοκρατία υψηλής ποιότητας δεν θα έρθουν καλοί πολιτικοί λειτουργοί για να μπορέσουν να δώσουν δικαιοσύνη στον απλό πολίτη που δουλεύει», συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γενίκευσε τη συζήτηση, λέγοντας ότι «είναι συνολικό το πρόβλημα» και εστίασε στην «ειρωνεία μερικών υπουργών και του πρωθυπουργού του ίδιου με το 41% που το έβαλε στο ζύγι. Λες και εξηγούνται τα Τέμπη με το 41%, αν είναι δυνατόν!».

Αμέσως μετά έριξε βολές κατά του Μάκη Βορίδη τονίζοντας: «Να πάει να το πει ο κ. Βορίδης στις οικογένειες που συνάντησα εγώ, αν τολμάει. Και λένε 41%! Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε».

Στο σημείο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «η Ελλάδα που θέλουμε πρέπει να είναι όπως είμαστε εμείς τώρα. Κάνουμε παρεμβάσεις στη Βουλή και είμαι πολύ περήφανος για τους 47 βουλευτές μας, πραγματικά είναι καλοί άνθρωποι, δουλεύουν πολύ σκληρά, έχουν πολύ λιγότερους πόρους από τους άλλους, αλλά με τη βοήθειά σας θα εξοπλιστούμε για να κάνουμε το έργο μας πλήρως, για εσάς. Έχετε το λόγο μου ότι λογοδοτούμε μόνο σε σας, τουλάχιστον εγώ και σίγουρα όλη η ομάδα μας. Μόνο σε σας».

Ο σκύλος που έκλεψε την παράσταση

Την παράσταση στην επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στη Νεμέα, έκλεψε και ένας σκύλος,.

Το συμπαθές ζώο καθόταν σε παρκάκι δίπλα στο σημείο που ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

KASS1
Κασσελάκης από Νεμέα: «Θα λογοδοτήσουν όσοι σπατάλησαν χρήματα του λαού» 3

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είδε τον σκύλο, πήγε κοντά, κάθισε δίπλα του και άρχισε να τον χαΐδεύει. 

To Top